Nominatie speler van het jaar #1: Mark van den Boogaart (AFC)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de speler van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Dennis Kaars (De Dijk) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 1: Mark van den Boogaart.

“Natuurlijk is dit mooi om te horen. We hadden dit seizoen graag langer mee gedaan om het kampioenschap en dat is helaas niet gelukt. Gelukkig hebben we ons wel weten te plaatsen voor de Tweede Divisie, dus die doelstelling is alvast behaald.”

Van den Boogaart1

Van den Boogaart kwam afgelopen seizoen over van Rijnsburgse Boys en wist zich binnen kort tijd al onmisbaar te maken voor de ploeg van Bart Logchies. De 30-jarige middenvelder speelde in het verleden onder andere bij Feyenoord, Sevilla, FC Dordrecht en NEC en beschikt dus over de nodige ervaring. Toch vindt Van den Boogaart dat er dit seizoen nog veel meer te halen viel. “Ik heb een aardig seizoen gespeeld, maar we hebben op bepaalde momenten niet door kunnen pakken. Ik ben heel blij met de uitverkiezing want de waardering is altijd leuk. Maar de mooiste prijzen zijn de prijzen die je met je team pakt en dat is dit seizoen helaas niet gelukt,”

Het was geen geheim dat AFC, dat het behalen van de Tweede Divisie als doelstelling had, graag kampioen wilde worden. En nu de Tweede Divisie is gehaald hoopt Van den Boogaart volgend seizoen met de Amsterdammers weer mee te kunnen doen in de top van het klassement. “Het is jammer dat het dit seizoen niet gelukt is want we hebben zeker meegedaan om de titel, Helaas hebben we het op bepaalde momenten weggeven. Gelukkig hebben we ons wel weten te plaatsen voor de Tweede Divisie en hoop ik dat we volgend seizoen wat meer kunnen laten zien.”

Naast Van den Boogaart zijn ook zijn Romano de Jonge (OFC), Kenneth Misa-Danso (Ajax), Stefan Tichelaar (Legmeervogels) en Floris Dokkum (AFC zaterdag) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 23 mei stemmen op de Speler van het Jaar.

Foto boven Jos Spitteler
Foto onder Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!