Nominatie talent van het jaar: Floris van der Linden (Ouderkerk)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er talent van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Daan Sutorius (AFC) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn zeven spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 1 Floris van der Linden, spits van zondag vierdeklasser Ouderkerk.

Allereerst gefeliciteerd. Vind je de nominatie terecht?
“Dat durf ik niet te zeggen. Ik weet natuurlijk niet hoe de rest het heeft gedaan, op mijn leeftijd op een hoger niveau. Maar als A-junior heb ik dit seizoen 35 doelpunten gemaakt, dus dan kan je best wel goed voetballen.”

Voel je je vereerd?
“Ik voel me zeker vereerd. Dit is heel gaaf, een hele eer om genomineerd te mogen worden.”

Ouderkerk - Swift Van der Linden
Foto: Karel Stevens

Hoe was je seizoen verlopen?
“Het begin ging heel hard. Ik begon heel goed, scoorde aan de lopende band. Maar na een half jaar kreeg ik een dip. Dat is gelukkig allemaal goed gekomen, ik maakte al snel zes doelpunten tegen Nautilus. Nu we het kampioenschap hebben misgelopen (beslissingswedstrijd tegen Diemen, red.) en de eerste nacompetitiewedstrijd van Saenden verloren, moeten we nog volle bak geven. Ik denk dat de promotie er nog wel in zit.”

Hoe ziet de toekomst eruit?
“Zoals het er nu naar uitziet, blijf ik bij Ouderkerk. Dat was ook het plan, maar ik heb de afgelopen tijd wel nagedacht over een stap hogerop. Er is iets langsgekomen, maar dat is niet aantrekkelijk genoeg of niet te combineren met mijn studie. Het is dus niet concreet geworden.”

Foto: Karel Stevens
Foto: Karel Stevens

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?
“Ik denk Danny Goedkoop van AFC. Hij heeft toch al minuten gemaakt in de Topklasse, dat is heel knap voor zijn leeftijd. Dat bewijst wel dat hij een groot talent is.”

Foto boven: Jos Spitteler

Breng hier je stem uit!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)