OFC aan de hand van verdediger Mike Brantjes langs UNA

In de Derde Divisie heeft OFC goede zaken gedaan met een overwinning op UNA. De nummer vijf wist de nummer twee met 3-0 te verslaan. Verdediger Mike Brantjes had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege.

Vorige week verspeelde de ploeg van Eric Heerings de overwinning tegen Hercules, ondanks een sterke tweede helft. Vandaag zag Heerings met tevredenheid dat zijn ploeg de hele wedstrijd goed speelde. De Oostzaners waren de bovenliggende partij en het was dan ook wachten op de eerste treffer. In de 25ste minuut was het Edip Biberoglu die op fraaie wijze de score opende. De aanvaller stormde vanaf de rechterflank richting het doel van UNA, passeerde twee tegenstanders en draaide de bal in de verre hoek.

OFC-verdediger Mike Brantjes was vorige week al trefzeker met het hoofd, en ook vandaag wist hij in de 54ste minuut de bal binnen te koppen: 2-0. Een halfuur lang bleef die stand staan, maar vlak voor tijd sloeg Brantjes wederom toe. Een corner van OFC die onschadelijk leek te worden gemaakt werd in de rebound door de verdediger binnengewerkt. UNA was in de tussentijd slechts een paar keer gevaarlijk geworden, maar dankzij alert verdedigend werk van onder andere Nick Zeijlmans (wegkoppend uit de doelmond) gaven de Oostzaners geen doelpunten weg.

Topscorer Reda Kharchouch viel vorige week geblesseerd uit. De aanvaller liep een scheurtje in zijn hamstring op en staat zodoende vier tot acht weken aan de zijlijn. Zijn afwezigheid is een aderlating voor OFC, vond ook Heerings. “Een spits die er zoveel in heeft geschoten mis je niet graag,” aldus de trainer, die vandaag wel zag dat zijn ploeg niet afhankelijk is van één speler. “Gelukkig staan er andere jongens op. De overwinning is een teamprestatie.”

Door de overwinning klimt OFC naar de vierde plaats. Volgende week mogen de Oostzaners op bezoek bij middenmoter Quick. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC