Home / Algemeen / OFC boekt in Brabant monsterzege op Dongen

OFC boekt in Brabant monsterzege op Dongen

In de Derde Divisie heeft OFC een gemakkelijke middag gehad in Dongen. De ploeg van Yuri Rose kende een bliksemstart en wist het goede spel uiteindelijk de gehele wedstrijd vol te houden (0-7).

“Het was de beste wedstrijd die ik van ons heb gezien. We waren vandaag gewoon echt heel goed.”, vertelde een trotste trainer na afloop van de wedstrijd. De Oostzaners wisten na tien minuten voor het eerst het net te vinden door een schitterende krul van Romano de Jonge. Vier minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord. Ditmaal passeerde aanvoerder Donny Verdam doelman Jordy Zielschot.

Na een 0-2 ruststand liep OFC in de tweede helft pas echt uit. Rachid el Yaghmouri maakte er na 52 minuten spelen 0-3 van. “Uiteindelijk is het een makkelijke middag geworden, maar we hadden wel geluk dat alle kansen er ook meteen invlogen vandaag. Dat gaf ons veel vertrouwen en vanuit dat vertrouwen zijn we heel goed gaan voetballen in de tweede helft.”

Met name Orlando Smeekes nam de ploeg in de tweede helft op sleeptouw en groeide in Brabant uit tot de uitblinker van het elftal van Rose. Via Tom Noordhoff, Henry Opoku en Smeekes liepen de Oostzaners in de tweede helft uit naar een monsterzege waarna El Yaghmouri de eindstand tien minuten voor tijd bepaalde op 0-7. Rose: “Dongen was na afloop erg sportief en konden ook toegeven dat we vandaag simpelweg de betere ploeg waren. We hebben gewoon erg goed gespeeld en ik denk dat de 0-7 overwinning zeker niet geflatteerd is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto: Peter Seijmour

Send this to a friend