OFC doet zichzelf tekort in puntendeling met Quick

OFC heeft in de Derde Divisie Zondag de topper met Quick gelijk gespeeld. De ploeg van Yuri Rose kreeg vooral in de laatste vijftien minuten goede mogelijkheden op een goal, maar na negentig minuten stond de brilstand nog op het scorebord: 0-0.

In een rommelige eerste helft was de eerste kans voor OFC. Hassan Aanzi kapte na acht minuten op knappe wijze zijn tegenstander uit en vuurde de bal richting de kruising. Ternauwernood werd een treffer voorkomen. Aan de ander kant onderscheidde OFC-doelman Atam Koroglu zich ook al vroeg. Doordat hij in de dertiende minuut snel uitkwam, kreeg Quick-spits Frank van der Heiden geen kans gaf om uit te halen. Enkele ogenblikken later werd Koroglu op de doellijn door een ploeggenoot geholpen na een afgeslagen corner.

Ook in het restant van de eerste helft bleef het een leuke wedstrijd om naar te kijken met mogelijkheden over en weer. De grootste mogelijkheid op een treffer voor rust kreeg Romano de Jonge na een strakke voorzet van Aanzi. De middenvelder deed eigenlijk alles goed en haalde direct uit, maar dankzij een miraculeuze redding hield Quick-doelman Yvo Zuurmond zijn doel schoon: 0-0.

Na de theepauze probeerde Rose wat te forceren door het inbrengen van Martijn Tjon-A-Tjoek, maar zo swingen als tijdens de 0-7 zege bij Dongen deed het zondag niet. Het spel bleef rommelig. De Oostzaners hadden kort na rust zelfs alle geluk van de wereld toen Steven de Kruijff van dicht bij over schoot. Daar stond een vlammend schot (over getikt) van OFC’er Lars Weistra tegenover. Ook Donny Verdam was dichtbij (vrije trap gepakt door Zuurmond) was dichtbij en de thuisploeg werd na een handsbal nog een penalty ontnomen.

“Op basis van de tweede helft hebben wij ons tekort gedaan, maar als wij op de ingeslagen weg doorgaan gaat het een mooi seizoen worden”, aldus Rachid el Yaghmouri. De 27-jarige OFC’er werd na een uur gewisseld. “Ik voelde me misselijk. Daarom ging ik eruit. Aan het einde van de warming-up speelde het op, maar ik wilde het toch proberen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.