OFC geeft Blauw Geel’38 geen schijn van kans

Op overtuigende wijze heeft derdedivisionist OFC zich gerevancheerd van het slippertje vorige week in Goes. De ploeg van Eric Heerings was met 4-1 veel te sterk voor laagvlieger Blauw Geel’38 en werkt daardoor als nummer twee toe naar de topper tegen Jong FC Volendam.

“Het ging vrij makkelijk, we hadden weinig moeite met ze. Eigenlijk had de score zelfs nog hoger uit moeten vallen”, zei Reda Kharchouch na afloop. De clubtopscorer was tegen de Brabanders twee keer trefzeker, net als Rachid el Yaghmouri. El Yaghmouri, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats kreeg, opende in de negentiende minuut de score nadat hij de bal met een gelukje voor zijn voeten kreeg.

Enkele minuten voor de rust verdubbelde de buitenspeler de voorsprong. Kharchouch stuurde El Yaghmouri op doelman Brahim Zaari af, die hij voor de tweede keer kansloos liet: 2-0. Blauw Geel’38 was niet bij machte om serieus gevaarlijk te zijn en in de tweede helft liep OFC verder uit. Kharchouch nam twee treffers voor zijn rekening. Eerst was het voor hem een koud kunstje om op aangeven van Rachid El Yaakoubi de 3-0 te maken, vlak voor tijd zette hij de 4-1 eindstand op het scorebord. Tussendoor deed Rick Polman namelijk iets terug namens de gasten.

“Ik blijf nog steeds in de race voor de topscorersprijs”, glimlachte Kharchouch. Na vier wedstrijden staat zijn teller op zes doelpunten. OFC heeft inmiddels negen punten verzameld. “En ik denk dat we ook van GOES hadden gewonnen als wij niet met negen man waren geëindigd.” Volgende week zaterdag wacht volgens de topschutter een belangrijk duel met koploper Jong FC Volendam, dat één punt meer heeft. “Dat is volgens mij een voetballende ploeg. Het zal een lastige wedstrijd worden, die zal bepalen wie er aan kop gaat.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC