Home / Algemeen / Voor OFC is het seizoen zo goed als over na nieuwe nederlaag

Voor OFC is het seizoen zo goed als over na nieuwe nederlaag

In de Derde Divisie lijkt het seizoen voor OFC als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg uit Oostzaan had alles gezet op de derde periode, maar de eerste wedstrijd tegen Quick’20 ging met 0-1 verloren. Hassan Aanzi miste voor OFC nog een strafschop. Ondanks dat was trainer Imdat Ilguy tevreden over de inzet van zijn spelers. “We moeten nu proberen het seizoen zo goed mogelijk af te maken.”

Ilguy: “Als we tussen de zesde en tien plaats eindigen hebben we het goed gedaan. Om een prijs te winnen wordt het nu wel heel erg lastig. We hebben gewoon een verkeerde start gemaakt dit seizoen. Daar hebben we het laten liggen. Het is echt mijn slechtste seizoen bij OFC. Ik heb nog geen twee weken achter elkaar met dezelfde elf kunnen spelen. Dat breekt je gewoon op.”

Ook tegen Quick moest Ilguy behoorlijk puzzelen. Marijn Sterk, Romano de Jonge en Darren Johnstone waren geschorst en Rydell Kewal raakte van de week geblesseerd op de training. “Vooral achterin moest ik schuiven en daarom heb ik de jongens die speelden ook de complimenten gegeven.”

In de eerste helft gaf OFC weinig tot niets weg en kreeg het zelf de beste kansen, maar Barakat, Groen en Abdul wisten niet tot scoren te komen. Aan de andere kant was een moment van onachtzaamheid fataal. Ilguy: “We leverden de bal achterin zo maar in en een pass later was de goal een feit.” Tim Zwieneberg klopte uiteindelijk doelman Atam Koroglu.

Na rust begon OFC sterk en binnen dertig seconden lag de bal op de stip. Ilguy: “In mijn ogen was het geen penalty. Het was niet de enige foute beslissing van het arbitrale trio trouwens. Normaal zeg ik daar niets over, maar de beslissingen die zij vandaag namen waren ontkend. Ik ben in gerust ook naar ze toe gegaan om dat te zeggen. Ze deden werkelijk niets goed vandaag. Niet alleen in ons nadeel, maar ook in die van Quick.” De toegekende strafschop leverde echter geen treffer op want Hassan Aanzi zag zijn inzet gestopt worden door doelman Felix van Berkel.

Via wederom Aanzi en Rahim Abbul kreeg OFC nog wel degelijk kansen op de stand gelijk te trekken, maar beide faalden. En dus staat OFC weer met lege handen. “Het is jammer want er had echt meer ingezeten. Zoals ik al zei moeten we nu proberen het seizoen zo goed mogelijk zien af te maken.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC