OFC kan in grimmige wedstrijd negental van HSC’21 niet verslaan

De spelers van OFC hebben zichzelf op bezoek bij HSC’21 een slechte dienst bewezen. De ploeg uit Oostzaan verslikte zich in de Derde Divisie zondag in negen man van HSC’21. Stef Ottink maakte namens de thuisploeg de enige treffer van de wedstrijd. Oostzaner Marijn Sterk miste daarna nog een penalty (1-0).

HSC-speler Cenk Uguz mocht in een uitermate onrustige openingsfase al na twaalf minuten vertrekken. De speler van de thuisploeg kreeg na een opstootje de rode kaart voorgeschoteld. Ondertussen waren er ook al vijf gele kaarten uitgedeeld. Het ging er in Haaksbergen op zijn zachts gezegd grimmig aan toe.

“Hassan Aanzi werd in de eerste tien minuten een aantal keren te hard aangepakt”, zag OFC-traine Imdat Ilgüy. “Mede daardoor ontstond ook het opstootje in de twaalfde minuut. Ik vond het ook een heel onvriendelijke wedstrijd. Door het harde spel van de tegenstander ontstond al snel frustatie.”

Ondanks dat OFC met een man meer speelde, kregen beide teams kansen. Zo raakte Youssef el Baouchi de lat namens OFC. Toch verscheen de eerste treffer pas in het tweede bedrijf op het scorebord. Bijna koud in het veld – na een warme bak thee – zette Stef Ottink HSC’21 op een 1-0 voorsprong. De rappe aanvaller schoot raak uit de rebound. “Daar stonden wij te slapen. Hij kon hem na een goede redding van onze doelman, Atam Koroglu, zo in het dak van het doel schieten”, zag Imdat.

20160412-hsc21-ofc

Ondanks de 1-0 achterstand speelde OFC allerminst een verloren wedstrijd. De ploeg van Ilgüy kreeg zelfs de uitgelezen mogelijkheid op de 1-1 nadat Caglar Uguz – de broer van Cenk – zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding in het zestienmetergebied op OFC-invaller Mohamed Cherif.  Daardoor mocht aanvoerder Marijn Sterk na 85 minuten plaatsnemen achter de bal, maar het lukte hem niet om het buitenkansje vanaf de penaltystip te verzilveren. Hij schoot op de lat.

“Hoewel ik vond dat het tempo te laag was, hebben we daardoor niet verloren. We wilden te vaak nog een keer kappen, waar we beter hadden kunnen schieten. Wat dat betreft deed HSC’21 dat beter”, aldus Ilgüy.

OFC zakt door de nederlaag naar de negende plek, terwijl de gasten zich dankzij de derde zege op rij melden in de subtop van de Derde Divisie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Foto’s Twitter Dolf Reusink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC