Home / Algemeen / OFC kan niet winnen van tiental Jong De Graafschap

OFC kan niet winnen van tiental Jong De Graafschap

In de Derde Divisie heeft OFC niet kunnen profiteren van een overtal situatie. In Doetinchem werd het tegen Jong De Graafschap 1-1. Hassan Aanzi zorgde voor de enige Oostzaanse treffer vanaf elf meter. Jong De Graafschap speelde bijna een uur met een man minder.

OFC was de bovenliggende partij in Varsselder, maar wist zoals wel vaker dit seizoen slecht raad met de geboden kansen. Daar kwam verandering in toen Abdelilah El Malki in de 36ste minuut Bilal el Yacoubi vast hield. Een rode kaart was het gevolg en Hassan Aanzi mocht vanaf elf meter aanleggen en zette OFC op voorsprong (0-1).

Marijn Sterk: “Nadat we tegen tien man kwam te spelen en ook nog eens op voorspong stonden hadden we het natuurlijk ook niet meer weg mogen geven. We gingen steeds verder vooruit spelen en hoger druk geven. We hebben ook kansen genoeg gehad om het duel te beslissen.”

Ondanks het overwicht kwam Jong De Graafschap op gelijke hoogte. Sterk: “ Ik denk dat ze maximaal twee kansen hebben gehad en dan gaat er nog eentje in ook. Ongelofelijk.” Twintig minuten voor tijd zorgde van een blessure teruggekeerde Tim Linthorst voor de 1-1. Hij kopte een vrije trap van Youssef El Hammouchi binnen.

De tweede kans voor de ploeg van Richard Roelofsen kwam van op naam van Marlon Versteeg, maar de aanvaller vond Atam Koroglu op zijn weg. OFC leek in de slotminuten nog de zege te grijpen, maar Nick Kramer, die eerder in de wedstrijd al een kopbal van de doellijn gehaald zag worden, faalde toen hij alleen voor de doelman kwam.

Sterk: We hebben nu drie wedstrijden niet gewonnen (nederlagen tegen Quick’20 en JVC Cuijk, red.) dus je kan niet echt zeggen dat het lekker loopt. Waar het aan ligt? Dat is lastig om direct na de wedstrijd te zeggen, maar we missen in ieder geval te veel kansen. Dat moge duidelijk zijn. We zijn niet overtuigend genoeg.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde divisie

Archieffoto Peter Seijmour | Trainer Imdat Ilguy

Send this to a friend