OFC kent weinig problemen met tiental van JVC Cuijk

OFC heeft vandaag weer goede zaken gedaan in de Derde Divisie. Op eigen veld werd met 5-0 gewonnen van JVC Cuijk, dat een uur met tien man speelde. Na vijf overwinningen uit zeven wedstrijden bezet de ploeg van Eric Heerings nu de tweede plaats.

Na een paar mindere wedstrijden wisten de Oostzaners zich vorige week weer te herpakken met winst op UNA. Ook vandaag stelde de ploeg niet teleur. Na een van beide kanten aftastend begin was het Tom Noordhoff, in de vorige wedstrijd een hoofdrolspeler, die na een kwartier spelen de score opende. Even later werd Reda Kharchouch bij een aanval vastgehouden in het strafschopgebied. Cuijk-verdediger Yassin Aaraben kon vertrekken en OFC kreeg een penalty toegewezen. De inzet van Kharchouch werd echter gekeerd door keeper Desney Royendijk.

Met een man meer verzuimde OFC vervolgens de score uit te breiden. “Voor de rust wilden we te snel naar voren spelen,” constateerde Heerings. “Je moet geduld hebben om rond te spelen tegen tien man.” Pas na een uur volgde de 2-0. Kharchouch kon alsnog een treffer noteren, al had deze wel een zweem van buitenspel.

Daarna kwam de thuisploeg pas echt op gang. Een paar minuten later werd Rachid El Yaakoubi in stelling gebracht door een uitstekende pass van Noordhoff, waarna El Yaakoubi fraai kon afronden. Een moment later was het Mohamed Ajnane, in het veld gekomen voor Roi Momo, die met een afstandsschot de 4-0 op het bord zette. Tot slot was het Kharchouch die een klein kwartier voor het einde met zijn tweede goal van de dag de eindstand bepaalde: 5-0.

Heerings was blij met de treffers van Kharchouch: “Jammer dat-ie de penalty mist, maar daarna herstelt hij zich prima.” Ook zag hij zijn ploeg na de pauze beter omgaan met het overwicht: “De tweede helft hadden we zo veel meer geduld en hebben we goed toegeslagen.”

Met de winst van vandaag op zak mogen de Oostzaners volgende week in Heemskerk op bezoek bij directe concurrent ADO ’20, dat vierde staat. “In principe is ADO ’20 altijd een goede ploeg. Heel verrassend wat daar gebeurd is (5-0 verlies tegen GOES, red.). Ik denk dat het een mooie pot wordt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.