OFC klimt door zege over OJC Rosmalen heen

Een gehavend OFC heeft door een 2-4 overwinning de tiende plaats in de Derde Divisie zondag overgenomen van OJC Rosmalen. Het betekende de tweede overwinning onder het interim-duo Jan de Haze/Rinus Israël. Rachid el Yaghmouri bleek in Rosmalen de matchwinner met een assist en twee doelpunten.

In een stroeve openingsfase keek OFC, dat liefst zes basisspelers moest missen vanwege blessures en schorsingen, al snel tegen een achterstand aan. Doelman Atam Koroglu ging in de fout, met een strafschop als gevolg. Deze werd door Diego Meerveld benut: 1-0. Binnen tien minuten bracht Mohammed Cherif zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Bilal el Yacoubi leek de bal te verspelen, maar Cherif nam het over en schoot raak. “We pakten het goed op en waren de betere ploeg”, vond El Yaghmouri.

Met een uur op de klok kwam OJC Rosmalen weer op voorsprong, wederom via Meerveld. Deze werd ook weggepoetst. Rachid el Yaghmouri bracht een afgeslagen hoekschop opnieuw voor het doel en aanvoerder Marijn Sterk kopte raak: 2-2. “Daarna gingen we erop en erover. We speelden de hele wedstrijd goed, met druk vooruit en gaven het niet meer weg.”

Aan de hand van de 28-jarige aanvaller liepen de gasten in de laatste tien minuten uit naar 2-4. Eerst schoot El Yaghmouri raak na goed terugleggen van Carlos Groen, in de laatste minuut maakte hij oog-in-oog met de doelman geen fout. “Deze overwinning is heerlijk. Dit voelt heel goed. Maandag mogen we weer naar Noord-Brabant (uitwedstrijd tegen JVC Cuijk, red.), hopelijk kunnen we dit doortrekken tot het eind van het seizoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC