OFC komt met winnende treffer in extremis goed weg tegen ADO’20

Twee keer gaf OFC een voorsprong uit handen tegen ADO’20, maar de derde keer was het wel voldoende om over de streep te trekken. De Oostzaners waren met 4-3 het meest gelukkig tegen de promovendus en blijven daarmee in de achtervolging op koplopers Jong Vitesse en UNA in de Derde Divisie zondag.

De start van OFC was veelbelovend. Na dertig minuten spelen had de thuisploeg een 2-0 voorsprong te pakken door doelpunten van Tom Noordhoff en Rachid el Yaghmouri. “We waren de baas op het veld en hadden de wedstrijd in handen”, zag trainer Yuri Rose. “Daarna werden we gemakzuchtig. We verloren de controle.” De aansluitingstreffer van Rick Neele (2-1) op slag van rust was de eerste waarschuwing, na de hervatting nam ADO’20 het helemaal over.

De gelijkmaker van Sead Mazreku was verdiend en OFC was het even kwijt. “Ik heb er in de rust wat van gezegd, maar het is lastig om in zo’n situatie de controle terug te pakken.” Romano de Jonge bracht de Oostzaners weer aan de leiding: 3-2. Ook deze voorsprong gaf de thuisploeg weer uit handen. Een ongelukkige handsbal van Nick Kramer werd bestraft met een strafschop, die Donny Rijnink (ex-Ajax) tien minuten voor tijd benutte: 3-3.

Eerlijk gezegd kon Rose leven met dat gelijkspel, maar Lars Weistra dacht daar bij het ingaan van de blessuretijd anders over. De linksback van OFC begon aan een actie, omspeelde twee tegenstanders en schoot fraai de 4-3 tegen de touwen. Na de 1-0 vorige week bij OJC Rosmalen werd er voor de tweede keer op rij in extremis gewonnen. “Het wordt bijna structureel”, knipoogt Rose. Toch had de oefenmeester ook kritiek. “Op een knullige manier geven we de controle en doelpunten weg. Nu ontsnappen we gelukkig, maar het moet wel beter. Anders gaat het veel punten kosten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)