OFC laat dure punten liggen bij tiental Hercules

Het ontbreken van killersinstinct, niet meedogenloos genoeg, geen wedstrijd kunnen doodmaken. Het zijn een paar harde conclusies na het dure puntverlies van OFC op bezoek bij middenmoter Hercules. Door het 2-2 gelijkspel blijft de top-3 van de Derde Divisie buiten bereik voor de ploeg van Eric Heerings.

Bijna moedeloos stond Heerings tegen een muurtje voor zich uit te staren. Van buiten leek hij rustig na te denken, van binnen kookte het. Een hoop passeerde revue. Dat het de eerste helft stroperig was, te makkelijk balverlies en heel erg onwennig. En over de laatste minuten, dat een kettingreactie bleek na meerdere Oostzaanse fouten. “Dat mag gewoon niet. Klaar”, klonk het duidelijk. “Het blijkt dat we een wedstrijd niet dood kunnen maken. Alleen als we de 1-3 maken, daar hebben we een paar mogelijkheden voor gehad.”

Weinigen hadden in de slotminuten nog iets gegeven voor de kansen van Hercules. Met een 1-2 voorsprong voor OFC, dat de tweede helft veel beter was, leek het duel gespeeld. Al helemaal toen de thuisploeg vijf minuten voor tijd met tien man verder moest na een harde charge van Derek van Duuren op Alje Wiltenburg. Toch lukte het de formatie van Jochem Twisker (oud-trainer van De Dijk) gelijk te maken. Maurits de Baar werd geen strobreed in de weg gelegd om een solo te maken, trof de lat en in de rebound kon Lars Raaijen (ook ex-De Dijk) ongehinderd de 2-2 binnen schieten.

Waar OFC in het tweede bedrijf de betere was, was dat in de eerste helft een stuk minder. De bezoekers waren zichzelf niet en daar profiteerde Hercules van. Nadat Mike Brantjes in de openingsfase een inzet van Tyrone Fonville van de lijn haalde, was diezelfde Fonville na ruim een halfuur wel trefzeker voor de 1-0. OFC had tot dan toe nauwelijks een kans gecreëerd – op een goed schot van Edip Biberoglu na – maar kwam wel vrij snel op gelijke hoogte. Reda Kharchouch kopte een voorzet van Deniz Aslan binnen: 1-1.

Twee minuten later ging de spits kermend van de pijn naar de grond en greep naar zijn hamstring. Naar verluidt een flinke scheur en een wekenlange absentie. “Het is klaar”, verzuchtte hij enkele minuten later nadat hij strompelend uit de kleedkamer kwam. Een echo in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe lang. Ondanks dat OFC in de tweede helft zonder echte spits speelde – Tim Ruder werd doorgeschoven naar de punt van de aanval – dicteerde het de wedstrijd.

Een 1-2 voorsprong was het logische gevolg. Na ruim een uur spelen torende Mike Brantjes boven iedereen uit om een hoekschop van Edip Biberoglu binnen te koppen. Omdat Ruder vervolgens twee goede mogelijkheden onbenut liet, bleef Hercules in leven. Drie punten leken in de pocket, terwijl er slechts eentje werd meegenomen naar Oostzaan.

Het puntverlies is duur omdat enkele concurrenten in de top van de ranglijst ook punten lieten liggen. Daar mag OFC eigenlijk niet naar kijken als het haar eigen wedstrijden niet wint. “Daar heb je helemaal gelijk in. Wij hebben ook een ploeg die dat eigenlijk helemaal niet moet doen.” De ploeg van Heerings blijft vijfde staan, inmiddels negen punten achter koploper TEC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.