OFC laat kans op historische zege tegen De Dijk liggen

De derby in de zondag Derde Divisie tussen OFC en De Dijk is geëindigd in 1-1. Drie minuten voor tijd maakte invaller Damian Menzo de achterstond van De Dijk ongedaan. Carlos Groen zorgde twintig minuten na rust voor de openingstreffer. Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

OFC-trainer Imdat Ilguy gooide zijn armen direct na het laatste fluitsignaal woedend de lucht in. Hij zag zijn ploeg alsnog de overwinning verspelen. Als OFC de kans had om voor het eerst in de historie van De Dijk te winnen, dan was het vandaag wel. Van de voorgaande tien ontmoetingen won De Dijk er zeven en werd het drie keer gelijk. Ilguy: “Natuurlijk baal ik van het resultaat, maar over ons spel kan ik zeer tevreden zijn.” Invaller Derrin Wijdenbosch (voor de geblesseerde Mike Brantjes) gaf Menzo te veel ruimte. Met een verwoestend schot van ver buiten de zestienmeter klopte hij Atam Koroglu vervolgens in de verre hoek (1-1).

Het was het slotakkoord van een enerverende wedstrijd waar alles op en aan zat. Ruim 800 toeschouwers genoten van de strijd en de rivaliteit. Scheidsrechter Huizinga, die met name in de eerste helft wat warrig floot, deelde in totaal acht gele kaarten uit en had misschien ook wel rood moeten trekken. In de eerste helft ontsnapte Koroglu aan rood. Nadat er al voor buitenspel was gevlagd, kegelde hij Ahahaoui nog omver. Na rust ontsnapte zijn collega Jeroen Verhoeven aan rood bij het neerhalen van Rahim Abdul.

Foto Rob Beense | Rahim Abdul, de nieuwe spits van OFC, met Alje Wiltenburg (De Dijk) in zijn rug.

De Dijk was de eerste helft de betere van de twee ploegen. De koploper verzuimde echter om op voorsprong te komen. Ahahaoui zag zijn vrije doorgang door de voeten van Koroglu gestuit worden en Dennis Kaars, die vrij onzichtbaar was, kopte in kansrijke positie over. OFC kreeg vlak voor rust de grootste kans toen Mohamed Cherif in vrijstaande positie een corner van Hassan Aanzi net naast kopte.

Na rust startte OFC veel feller dan de ploeg van Jochem Twisker. Waar De Dijk voor rust vergat afstand te nemen, kwam het nu in de problemen. Eerste kwam Aanzi niet tot scoren en Romano de Jonge miste oog in oog met Verhoeven. De openingstreffer viel alsnog. Het doelpunt van Carlos Groen, in de 69ste minuut, was meer dan verdiend (1-0). De uit zijn goal gekomen Verhoeven haalde eerste Abdul onderuit, waarna Groen kon profiteren van het lege doel.

Foto Rob Beense | Nabil El Gourari (l) en Darren Johnstone (r) duelleren om de bal.

OFC kwam na die treffer niet echt in de problemen. Pas in de slotfase miste Tim Ruder een opgelegde kans (voorlangs) en schoot ook Kaars naast. Drie minuten voor tijd werd het toch nog gelijk toen Menzo verwoestend uithaalde en de koploper een nederlaag bespaarde.

Twisker: “Als je kampioen wil worden, zie ik dit als twee verloren punten, maar als je zo laat pas gelijk maakt mag je daar ook wel weer blij mee zijn. Voor het publiek was het in ieder geval een zeer aantrekkelijk wedstrijd om naar te kijken. Die zijn dus de grote winnaar.”

Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.