OFC laat twee punten liggen bij HSC’21

Derdedivisionist OFC heeft slechts een punt meegenomen van het bezoek aan HSC’21. De ploeg van Eric Heerings kwam in Haaksbergen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mike Brantjes maakte de enige treffer voor de gasten.

Heerings wist dat de Oostzaners een lastig duel te wachten stond. Alle punten die HSC’21 pakte, waren in thuiswedstrijden van de nummer dertien van de ranglijst. Bovendien kreeg OFC vroeg in de wedstrijd een tegentreffer te verwerken. In de vierde minuut kopte Wessel Witbreuk de 1-0 binnen. Een kleine tien minuten later was de stand alweer gelijk. Uit een hoekschop tekende verdediger Mike Brantjes voor de 1-1.

In het restant van de eerste helft gaven de bezoekers geen kans weg. Het tweede bedrijf dicteerde OFC. Edip Biberoglu kreeg twee enorme kansen op een 1-2, maar zag beide pogingen gekeerd worden door doelman Jeffrey Brammer. Na ruim een uur spelen dacht Tim Ruder de Oostzaners wel aan de leiding te brengen. Hij brak door, verschalkte Brammer, maar zijn treffer werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd.

Het lukte OFC in de slotfase niet meer om het verschil te maken. “We hebben hier twee punten laten liggen”, vond Heerings. Zijn ploeg, die vijfde blijft staan, sluit volgende week op eigen veld de eerste seizoenshelft af tegen laagvlieger Westlandia. “Thuis moeten we er helemaal voor gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Marcel de Kler