OFC neemt slechts een punt mee uit Groesbeek

Een rake vrije trap van Hassan Aanzi in de 89ste minuut heeft ervoor gezorgd dat OFC nog een punt pakte op bezoek bij laagvlieger Jong Achilles ’29: 1-1. Slechts een punt, vond trainer Imdat Ilguy, waar de Oostzaners gezien de tweede helft recht hadden op meer.

OFC moest een groot deel van de tweede helft met tien man verder, nadat spits Nick Kramer in gesprek met de scheidsrechter zijn tweede gele kaart kreeg. “Een belachelijke beslissing”, vond Ilguy. “Maar als ik eerlijk ben, speelden we met tien man beter. We hebben bijna de tweede helft rond hun strafschopgebied gespeeld.”

In die periode waren de gasten druk op zoek naar de gelijkmaker, nadat Imran Ulad Omar Jong Achilles ’29 op slag van rust op een 1-0 voorsprong had gezet. Vlak daarvoor miste de middenvelder nog een strafschop, tot opluchting van OFC. Ilguy: “Achilles hield in de tweede helft de pot dicht en hoopte op een counter toe te slaan.” Twee keer was de thuisploeg hierin gevaarlijk, maar doelman Atam Koroglu hield de gasten – net als een week geleden tegen Jong Den Bosch (1-0 zege) – in de wedstrijd.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd had OFC de gelijkmaker te pakken. Hassan Aanzi schoot op knappe wijze een vrije trap binnen. In de blessuretijd kregen de gasten uit Oostzaan een enorme mogelijkheid om alsnog de volle buit te pakken. Tot groot ongenoegen van Ilguy werd de overtalsituatie slecht uitgespeeld, waardoor het bij 1-1 blijft.

“Het was zeker geen gelukkig punt. Gezien de tweede helft hebben wij hier twee punten laten liggen”, vond de oefenmeester. Na Jong Den Bosch vorige week speelde OFC wederom tegen een beloftenelftal van een betaald voetbalclub. Ilguy is er geen fan van. “De ambiance stelt niks voor, ik denk dat een hoop amateurclubs bijvoorbeeld een grotere tribune hebben. En voetballend vind ik het ook niks, belachelijk zelfs.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Archieffoto boven: Peter Seijmour