Home / Algemeen / OFC met negen man hard onderuit tegen Jong Achilles’29

OFC met negen man hard onderuit tegen Jong Achilles’29

OFC heeft in de Derde Divisie een beroerde middag beleefd. De formatie van trainer Imdat Ilguy verloor mede door rode kaarten van Darren Johnstone (44ste minuut) en Romano de Jonge (in rust) met 2-6 van laagvlieger Achilles’29.

Niek Versteegen was verantwoordelijk voor de vroege voorsprong van de gasten. Het 22-jarige talent van Jong Achilles’29 zette zondagmiddag binnen vijf minuten de 0-1 op het scorebord. Hij profiteerde optimaal van een haperende buitenspelval van de Oostzaners door OFC-doelman Atam Koroglu te omspelen.

Ondanks de snelle tegengoal liet OFC in de openingsfase tegen de laagvlieger zien dat het met de fysiek sterke Rahim Abdul in de spits sterker is geworden. De centrumaanvaller, die even daarvoor het vijandelijke doel tevergeefs onder vuur nam, onderschepte na veertien minuten de bal aan de rechterkant, stoomde op en legde vervolgens breed op de instormende Carlos Groen, die het cadeautje dankbaar uitpakte. Met een lage schuiver zorgde hij voor de 1-1.

Na de gelijkmaker ging de formatie van Ilguy op zoek naar de voorsprong en kreeg het ook kansen, maar met de snelle spelers van de gasten bleef het oppassen geblazen. Dat werd onderstreept in de veertigste minuut nadat Versteegen teruglegde op Omid Popalzay, die van dichtbij raak knalde: 1-2.

Het werd nog vervelender voor OFC nadat Darren Johnstone op slag van rust een doorgebroken speler neerhaalde en rood kreeg. Nog voor de eerste helft om was tekende Versteegen voor de 1-3 en direct na het rustsignaal mocht ook Romano de Jonge vertrekken. Hij punterde de bal na een opmerking van de tegenstander in de dug-out van de gasten en kon gaan douchen.

In het tweede bedrijf ging het vervolgens hard. Binnen een kwartier liepen de gasten uit na 1-6. Eerst scoorde Imran Omran Oulad, daarna Versteegen en vervolgens Mischa Boelens met een schitterende boog bal.

Foto Rob Beense | OFC-middenvelder Romano de Jonge kreeg tijdens de rust een rode kaart.

In het resterende half uur kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden, maar alleen Mike Brantjes kwam nog tot scoren: 2-6. “Bij zowel de eerste als de tweede tegengoal gingen we in de fout en stonden we niet goed”, zag Ilguy, die van de week Sofian Akouili alweer zag vertrekken. “Hij heeft gekozen voor een profavontuur in Marokko. Dat is jammer, want met zijn ervaring hadden we hem goed kunnen gebruiken. Hoewel we daardoor niet hebben verloren. Na de 1-1 hadden we kans op de 2-1, maar we waren duidelijk niet fel en scherp genoeg.”

Klik hier voor de uitslagen, het programma  en de stand in de Derde Divisie.

Foto boven: Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC