Foto Donald Noordhoff | Jan de Haze (tweede van links) als interim-trainer van OFC

OFC onderuit bij afscheid Rinus Israël

Rinus Israël heeft afscheid genomen met een nederlaag bij OFC. In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gingen de Oostzaners met 4-0 onderuit bij Hercules, dat daardoor periodekampioen werd. OFC sluit het seizoen in de Derde Divisie af op een tiende plaats.

In Utrecht begon OFC sterk aan het duel met een schot van Adnan Barakat dat gekeerd werd door doelman Fons Mulder. Aan de andere kant ontsnapten de gasten aan een tegentreffer toen een doelpunt van Mart Stokkers werd afgekeurd wegens buitenspel. Na ruim een half uur spelen viel de 1-0 alsnog voor Hercules uit een strafschop. Thomas Reynaers liet doelman Atam Koroglu vanaf elf meter kansloos.

Na de rust nam de thuisploeg snel af. OFC’er Nick Kramer voorkwam eerst nog de 2-0 door Zakaria Issarti van het scoren af te houden, maar even later was diezelfde Issarti wel trefzeker na goed terugleggen van Nathan Bijl. OFC ging op zoek naar de aansluitingstreffer om de eer – de Oostzaners speelden de laatste weken nergens meer voor – te redden. Invallers Doganay Göc en Bilal el Yacoubi slaagden er niet in om Mulder te passeren.

Foto Donald Noorhoff | OFC-doelman Atam Koroglu is kansloos.

In de slotfase liep Hercules verder uit. Eerst raakte Gilbrano Plet de paal, een paar minuten later stond hij in de rebound op de juiste plaats om voor de 3-0 te zorgen. Bij het ingaan van de blessuretijd bepaalde Bijl de eindstand op 4-0. Daardoor bleef OFC voor de vierde wedstrijd op rij zonder zege. Nadat Rinus Israël samen met schoonzoon Jan de Haze op 7 april het roer overnam als interim-trainer, speelden de Oostzaners zich met drie overwinningen op rij (UDI’19, OJC Rosmalen en JVC Cuijk) definitief veilig. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts twee punten gepakt: gelijke spelen tegen Juliana’31 en HSC’21.

Volgend seizoen willen de Oostzaners onder leiding van de nieuwe trainer Yuri Rose en een behoorlijke kwaliteitsinjectie meedoen om promotie naar de Tweede Divisie. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de Derde Divisie zondag.