Home / Algemeen / OFC ongelukkig onderuit bij Be Quick 1887

OFC ongelukkig onderuit bij Be Quick 1887

Derdedivisionist OFC heeft de overwinning op HBS geen goed vervolg kunnen geven op bezoek bij Be Quick 1887 in het Groningse Haren. De ploeg van Yuri Rose voetbalde beter dan in de openingswedstrijd, domineerde de hele wedstrijd, maar het missen van alle kansen en één moment van onoplettendheid bij balverlies werden de Oostzaners fataal: 0-1.

“Het is heel zuur dat je de hele dag onderweg bent, erg goed voetbalt, en dan met lege handen die lange busreis terug naar huis moet maken”, zei Rose. Een ongelukkige nederlaag is volgens de oefenmeester ‘heel zacht uitgedrukt’. “We missen zeven honderdprocent kansen, en dat hadden er nog wel meer kunnen zijn als we de juiste keuzes maken. Be Quick is twee keer in de buurt van ons doel geweest.”

OFC speelde met dezelfde elf als een week geleden tegen HBS, maar wel in een iets andere formatie. Zo kreeg Romano de Jonge als controlerende middenvelder de lastige taak om Be Quick-spelmaker Daan Driever in de gaten te houden. “Dat deed Romano uitstekend, die speler is amper aan de bak gekomen.”

Vlak voor het tegendoelpunt zorgde een schot tegen de paal al voor een waarschuwing bij de Oostzaners. Twaalf minuten voor tijd werd spits Thomas Careman vrij voor doelman Atam Koroglu gezet en maakte hij geen fout: 1-0. “We verliezen de bal en moeten dan een lichte overtreding maken om de counter eruit te halen. Daar horen we beter mee om te gaan.”

Toch wilde Rose niet te kritisch zijn over dat moment. Het ging hem namelijk om de 77 minuten daarvoor, waarin de gasten vergaten zichzelf te belonen voor het veldspel en de vele kansen. “We moeten de wedstrijd al beslist hebben voordat zij überhaupt bij ons in het strafschopgebied komen. Komende week gaan we extra trainen op afwerken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Archieffoto boven: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC