OFC proeft tegen HBS weer zoete smaak van overwinning

Ruim een maand heeft OFC er op moeten wachten, maar na vijf wedstrijden op rij zonder zege hebben de Oostzaners weer eens drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. De ploeg van Imdat Ilguy was op eigen veld met 2-1 te sterk voor HBS, al blijft het ondanks de overwinning op een tiende plaats staan in de Derde Divisie.

Een beter begin had OFC zich niet kunnen wensen, want na iets meer dan een minuut kreeg de thuisploeg een strafschop. Mo Cherif werd door HBS-verdediger Bart Koffeman onderuit gehaald en vanaf elf meter was het een koud kunstje voor aanvoerder Marijn Sterk: 1-0. Na een kwartier spelen kreeg HBS ook een paar kansen. Santy Hulst kwam een teenlengte tekort om een lage voorzet binnen te schuiven en een schot van Niels van Pelt werd door Atam Koroglu over het doel getikt. Mike de Geer was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet raakte de verkeerde kant van de paal.

20161120-ofc-hbs-foto-peter-seijmour-rachid-el-yaghmouri-omspeelt-zijn-tegenstander

Met een halfuur op de klok kwamen de gasten uit Den Haag alsnog op gelijke hoogte. Een hoekschop bleef liggen in het strafschopgebied en in de scrimmage gaf Van Pelt het laatste zetje: 1-1. OFC zette na de tegentreffer aan en dacht een paar minuten later de leiding weer in handen te hebben. Een doelpunt van Cherif werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarna werd ook nog een kopbal van van de doellijn gehaald.

In het begin van de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op. Dit leek ook het einde te halen, totdat Hassan Aanzi OFC op aangeven van Romano de Jonge een kwartier voor tijd vrijwel uit het niets op voorsprong bracht: 2-1. Bij het ingaan van de blessuretijd kwam de thuisploeg nog even goed weg toen een kopbal van Steve van Kesteren tegen de lat eindigde, maar de krappe voorsprong bleef staan. “Een hele slechte wedstrijd, barre omstandigheden en er werd heel veel de lange bal gespeeld. Maar de overwinning is het belangrijkst”, zei Marijn Sterk na afloop.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.