OFC profiteert nu wel van een overtalsituatie

Het is OFC in de Derde Divisie nu wel gelukt om te profiteren van een overtalsituatie. Vorige week ging het tegen HSC’21 (1-0) nog mis, maar tegen Hercules maakten de Oostzaners geen fout nadat zij na 48 minuten met een man meer kwamen te staan: 4-1.

Mike Brantjes toonde bij de ploeg van Imdat Ilgüy direct zijn waarde als kopspecialist. De centrumverdediger van OFC was na negen minuten voor het eerste met het hoofd gevaarlijk, maar zijn inzet belandde recht in de handen van de doelman van Hercules.

Vier minuten later was hij uit een vrije trap dichter bij een goal, maar hij mikte net naast de kruising. De kopsterke Brantjes was na 21 minuten wederom met het hoofd gevaarlijk, maar met een uiterste krachtinspanning haalde Hercules-keeper Fons Mulder de bal uit de rechterhoek.

Foto Peter Seijmour | Rachid el Yaghmouri in de achtervolging.

De gasten, die als nummer vijf afreisden naar Oostzaan en vanaf het beginsignaal lieten zien voetballend verder te zijn dan OFC, kregen ook enkele goede mogelijkheden om te gaan rusten met een voorsprong.

Zo wurmde Gilbrano Plet zich al na zeven minuten op knappe wijze door de defensie van OFC, maar liet zijn afronding (zijnet) te wensen over. Daarnaast waren voor de theepauze ook Jeffrey Vlugt en Tyrone Fonville gevaarlijk, maar mede dankzij een knappe redding van OFC-goalie Atam Koruglu stond het na 45 minuten 0-0.

Direct na de hervatting zette Rachid el Yaghmouri OFC op voorsprong. De middenvelder schoot raak vanaf de penaltystip, nadat Mart Stokkers na een overtreding zijn tweede gele kaart had gekregen: 1-0.

Ondanks dat gasten vrijwel de gehele tweede helft met een man minder moesten spelen, bleven zij via de snelle aanvallers gevaarlijk. Onder meer Plet (lat) had het vizier niet op scherp staan. El Yaghmouri had dat aan de andere kant ook niet, maar dat leverde geen gemor op.

Foto Peter Seijmour | Doelman Atam Koroglu probeert een tegentreffer te voorkomen.

Brantjes kopte na 68 minuten uit een corner alsnog de bevrijdende tweede treffer binnen, waarna Nick Kramer en El Yaghmouri ook trefzeker waren namens OFC. Tussendoor scoorde Thomas Reynaers uit een penalty nog de 4-1, maar de zege van de thuisploeg niet serieus meer in gevaar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Foto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC