Home / Algemeen / OFC schudt OJC Rosmalen pas laat van zich af

OFC schudt OJC Rosmalen pas laat van zich af

Net als vorig seizoen (2-4) heeft Rachid el Yaghmouri zijn OFC aan drie punten geholpen op bezoek bij OJC Rosmalen. De 29-jarige vleugelaanvaller brak vlak voor tijd de ban: 0-1. Het kleine beetje geluk waar het tegen Be Quick 1887 aan ontbrak, had de derdedivisionist nu wel te pakken.

Waar El Yaghmouri tegen HBS en Be Quick 1887 op de bank moest beginnen, kreeg hij in Rosmalen de voorkeur boven Carlos Groen. Verder hield trainer Yuri Rose zijn basisploeg intact. Beide ploegen gingen de hele wedstrijd gelijk op. De Oostzaners hadden moeite om de hechte defensie van de thuisploeg te doorbreken en creëerden slechts een paar kleine mogelijkheden. Onder andere Tom Noordhoff strandde op doelman Bart Tinus. Aan de andere kant hield keeper Atam Koroglu zijn ploeg in de wedstrijd door één-op-één Diego Meerveld van het scoren te weerhouden.

“Het was bij ons soms te slordig, passes over korte afstand die niet zorgvuldig waren. Wij kunnen echt beter dan dit”, vond El Yaghmouri. Op het moment dat OJC Rosmalen dacht een punt aan de wedstrijd over te kunnen houden, sloeg OFC toe. Met nog één minuut op de klok bereikte een steekbal van aanvoerder Nick Kramer de vrijgekomen El Yaghmouri, die oog-in-oog met Tinus geen fout maakte: 0-1.

“Dit is goed voor ons zelfvertrouwen, zeker na de nederlaag tegen Be Quick 1887, waarin alles tegenzat”, vervolgde de doelpuntenmaker. Vorig seizoen was hij met twee doelpunten en een assist ook enorm belangrijk voor de Oostzaners in Rosmalen. “De trainer zei dat ik ‘mijn ding moest doen’. Volgens mij heb ik daarmee aardig mijn steentje bijgedragen vandaag.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Foto’s Jan Verhoeven/sportfotobrabant.nl

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)