OFC sluit 2016 af op negende plaats

OFC gaat als nummer negen van de Derde Divisie de winterstop in. De ploeg van Imdat Ilguy ging in de laatste wedstrijd van 2016 met minimaal verschil onderuit bij Westlandia, door een vroeg doelpunt van Remon van Bochoven: 1-0.

Binnen acht minuten keek OFC in Naaldwijk tegen een achterstand. Van Bochoven ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van de Oostzaners en stond na een lange bal oog-in-oog met doelman Atam Koroglu. De spits van Westlandia maakte geen fout en schoof de bal onder Koroglu door: 1-0. Koroglu hield de gasten even later wel in de wedstrijd door een schot van Ferry de Jong te keren en een grote mogelijkheid voor Van Bochoven van dichtbij naast te tikken.

Voor OFC bleef het in de eerste helft slechts bij een goede mogelijkheid voor Hassan Aanzi. De middenvelder verzuimde een grote fout in de Naaldwijkse verdediging af te straffen. Na rust kreeg ook Nick Kramer een grote kans. De spits kon nog net zijn teen tegen een lage voorzet van invaller Mohammed Cherif zetten, maar hier zat niet genoeg kracht in om de gelijkmaker binnen te tikken.

In de tweede helft hadden de Oostzaners het betere van het spel, zonder dit ook echt uit te drukken in een verdiende 1-1. Westlandia was in de slotfase slechts uit twee hoekschoppen gevaarlijk. Een kopbal van Nick van Vliet ging rakelings over het doel en vlak voor tijd moest Koroglu zijn kunsten tonen om de kopbal van Marcel de Bruijn tegen de lat te tikken. Een gelijkmaker zat er niet meer in voor OFC, waardoor de ploeg van Imdat Ilguy met minimaal verschil onderuit ging bij Westlandia.

OFC sluit het kalenderjaar af als middenmoter in de Derde Divisie. Met 27 punten uit 18 wedstrijden staat het op een negende plaats. 15 januari hervatten de Oostzaners de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper De Dijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Foto boven: Peter Seijmour