OFC snijdt zichzelf lelijk in de vingers bij Dongen

In de strijd om de periodetitel heeft derdedivisionist OFC zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Eric Heerings ging op bezoek bij Dongen met 4-0 onderuit en eindigde het duel opnieuw niet met elf man.

Zonder Alje Wiltenburg en Edip Biberoglu (allebei geschorst na hun rode kaart tegen Westlandia) in de basis en met Danny Been onder de lat kwamen de Oostzaners halverwege de eerste helft op achterstand. Uit een voorzet van Giovanni Henskens opende Remon Koenen de score. Na een uur spelen werd de marge verdubbeld. Anouar Moukouh schoot de 2-0 achter Been.

Een kwartier voor tijd werd de doelman met rood weggestuurd omdat hij zou hebben nagetrapt. Brian van der Werff nam zijn plek over en Jan Gerrits benutte de toegekende penalty. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld. Vlak voor tijd gooide Koenen extra zout in de Oostzaanse wonden door de eindstand op 4-0 te bepalen.

Voor het eerst dit seizoen verloren de Oostzaners twee keer op rij. Omdat concurrenten TEC en UNA wonnen, lijkt er bovenin een klein gaatje te zijn ontstaan. Wel heeft OFC de huidige vierde plek behouden. Volgende week krijgt de ploeg van Eric Heerings op zaterdag laagvlieger OJC Rosmalen op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC