Home / Algemeen / OFC verslikt zich na ruime voorsprong bijna in laagvlieger Juliana’31

OFC verslikt zich na ruime voorsprong bijna in laagvlieger Juliana’31

OFC heeft de zwaarbevochten zege van vorige week op HBS (2-1) een goed vervolg gegeven. De formatie van Imdat Ilgüy won zondagmiddag opnieuw in de Derde Divisie. Ditmaal was staartploeg Juliana’31 het slachtoffer van de dadendrang van de Oostzaners. De gasten kwamen na een 3-0 achterstand nog terug tot 3-2, maar een beter OFC kwam met de schrik vrij.

Dankzij werkelijk een wonderschone treffer van Chris Bonevacia kwam OFC binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong. De middenvelder haalde van flinke afstand ‘met gevoel’ uit en tot verbazing van iedereen verdween zijn schot pardoes in het dak van het doel.

20161127-ofc-juliana31-foto-rob-beense-hassan-aanzi

De gasten waren minder gelukkig in aanvallend opzicht. Hoewel zij regelmatig op de helft van OFC te vinden waren, werden zij niet echt gevaarlijk in de eerste 45 minuten. De laatste pass was bij de nummer vijftien van de ranglijst te vaak net niet goed genoeg. Tevens werd een grote kans op slag van rust verprutst.

OFC sprong daarentegen zorgvuldiger met de mogelijkheden om. Rachid El Yaghmouri verdubbelde na twintig minuten de voorsprong met een lage schuiver. De marge had voor de theepauze nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat de lat een treffer van OFC in de weg stond.

In het tweede bedrijf trok de formatie van Ilguy de teugels aan. Dat mondde na zeventig minuten uit in de 3-0. OFC-spits Nick Kramer, die even daarvoor oog in oog met de doelman faalde, toonde zich een echte teamspeler en gaf Bilal El Yacoubi de bal op een presenteerblaadje. De middenvelder hoefde hem alleen maar binnen te tikken.

20161127-ofc-juliana31-rob-beense-nick-kramer

Toch werd het weer spannend. Binnen twee minuten zorgde Robin Custers voor de 3-1. Het werd dertien minuten voor tijd zelfs nog mooier voor de gasten toen invaller Lorenzo Rieken de aansluitingstreffer maakte. In het restant kregen beide ploegen nog kansen op een goal, maar het bleef bij 3-2.

“Ik zat in de laatste twintig minuten met samengeknepen billen op de bank”, bekende OFC-trainer Ilgüy, die geen beroep kon doen op Mike Brantjes. De aanvoerder is zaterdag de trotse vader geworden van een zoon. “Ik heb hem natuurlijk gefeliciteerd”, glimlachte Ilgúy, die daarna verder terugblikte op de wedstrijd. “Voor rust gaven we nauwelijks niets, maar desondanks hamerde ik in de theepauze erop dat we geconcentreerd moesten blijven spelen. De enige kans van Juliana ontstond namelijk uit een ingooi. Daarom baalde ik er extra van dat daaruit een goal viel. Toch ben ik blij dat mijn team op basis van strijdlust de zege over de streep heeft getrokken. Het feit blijft echter wel dat wij een echte afmaker missen. Dat bleek vandaag ook weer, Nick Koster vulde het aardig in. Hij is alleen geen echte spits.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC