OFC voor tweede week op rij doelpuntloos: “Maar dat komt helemaal goed”

Derdedivisionist OFC heeft opnieuw dure punten laten liggen. Nadat de ploeg van Eric Heerings vorige week bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel bij Blauw Geel’38, kwamen de Oostzaners ook op eigen veld tegen laagvlieger HBS niet tot scoren: 0-0.

Het was niet goed genoeg wat OFC liet zien, vond aanvaller Calvin Valies. Er wordt hard gewerkt, in aanvallend opzicht veel gedreigd, maar echt grote kansen leverde dit niet op. De Haagse defensie werd eigenlijk alleen bij dode spelsituaties serieus op de proef gesteld. De grootste kans hierbij was voor Frank Schilder. Zijn kopbal ging, na ruim een uur spelen, over. Aan de andere kant van het veld redde doelman Brian van der Werff in de slotfase twee keer goed om een verrassende nederlaag te voorkomen. “Daar kwamen we goed weg.”

Valies weet zelf ook niet precies waar het aan ligt dat de kansen – en daarmee ook de punten – uitblijven. “Met Reda Kharchouch (geblesseerd, red.) zijn we een goede en belangrijke speler kwijt. Onze speelstijl was een balletje op hem geven en daar vanuit voetballen. Nu sta ik in de spits, samen met Chakib Tayeb. Hij is heel vaardig, maar niet sterk in de lucht. Daar ben ik ook niet goed in.”

Op papier heeft OFC veel meer kwaliteit dan een ploeg als HBS, toch snoepten de bezoekers, die desondanks naar de laatste plaats zakten, punten af van de Oostzaners. Het lukte Valies ook niet om zijn stempel op het spel van OFC te drukken; hij wacht nog op zijn eerste treffer. “Ik ben steeds ongelukkig in de afronding, een schot tegen de paal bijvoorbeeld. Het zit er nog niet in. Maar dat komt helemaal goed.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Foto’s Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC