OFC weer op het goede spoor na winst op UNA

Na een moeizame week heeft OFC zich dit weekend weer herpakt in de Derde divisie. Waar de ploeg van Eric Heerings vorig weekend nog verloor van Jong FC Volendam en afgelopen donderdag in de KNVB-beker werd uitgeschakeld door FC Emmen, werd UNA vandaag in Veldhoven opzij gezet: 1-4.

Beide partijen hielden elkaar de eerste helft in evenwicht. Zowel UNA als OFC wisten weinig kansen te creëren. OFC had wel het betere spel en zette dat ook na rust voort. Daarom viel de 1-0 van UNA in de 52ste minuut als donderslag bij heldere hemel. Balverlies van de Oostzaners leidde tot een counter, die door Louisben Jagt in de kluts tot doelpunt werd verwerkt. Lang konden de Veldhovenaren echter niet van hun voorsprong genieten. Zeven minuten later was het Edip Biberoglu die een voorzet op de paal kopte, waarna Tom Noordhoff ter hoogte van de penaltystip de rebound binnen kon schieten.

Na de aansluitingstreffer begon OFC echt op stoom te komen. Toch duurde het nog tot de slotfase voordat de wedstrijd beslist werd. In de 82ste minuut wist Alje Wiltenburg binnen te koppen uit een vrije trap en zette OFC zo op voorsprong. Zes minuten later volgde Reda Karchouch die een corner eveneens binnenkopte. In de blessuretijd sloeg Soufiane Reclaoui uiteindelijk toe na een voorzet van Kharcouch: een-op-een met de keeper tikte Reclaoui de 1-4 eindstand binnen.

OFC’er Tom Noordhoff had met zijn gelijkmaker een belangrijk aandeel in de overwinning. “Het is altijd goed om te scoren, en dit was een belangrijk moment. Na die goal werden we nog meer de bovenliggende partij,” aldus Noordhoff. De middenvelder is weer helemaal terug na blessureleed in de seizoensvoorbereiding. “In de voorbereiding draaide ik best lekker, maar daarna kreeg ik last van mijn lies. Dat duurde iets langer dan gehoopt,” blikte hij terug. “Tegen Goes mocht ik invallen, dat was vooral meters maken. Daarna speelde ik een prima wedstrijd tegen Blauw Geel 38, een minuut of zeventig. En tegen Emmen mocht ik weer spelen, dat ging ook wel aardig.”

Met zijn bijdrage in de overwinning van vandaag lijkt Noordhoff weer helemaal op de weg terug. “Ik voel me ook weer fitter,” zo beaamde hij. Bovenal was Noordhoff blij met de drie punten: “1-4 is een beetje overdreven, maar uiteindelijk verdien je wel om het te winnen.”

Met twaalf punten bezet OFC de vierde plaats in de Derde divisie. Volgende week treedt het thuis aan tegen de nummer zeven, JVC Cuijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.