OFC zet stijgende lijn door tegen JVC Cuijk

Nadat zaterdag OJC Rosmalen op de ranglijst werd gepasseerd door OFC, zijn de Oostzaners opnieuw een plaatsje gestegen in de Derde Divisie. Met een overtuigende 0-4 zege bij JVC Cuijk werd de derde overwinning op rij geboekt onder leiding van het interim-duo Rinus Israël/Jan de Haze.

Binnen tien minuten had OFC al de leiding te pakken en gaf deze vervolgens niet meer uit handen. Dankzij goed werk van Mo Cherif, die even later met een schouderblessure vroegtijdig naar de kant moest, opende Carlos Groen de score: 0-1. “Het was lekker dat wij eens op voorsprong kwamen. Normaal keken we altijd eerst tegen een achterstand aan”, zei Groen. JVC Cuijk kwam niet verder dan een paar speldenprikjes uit standaardsituaties. Vlak voor rust verdubbelde Rachid el Yaghmouri de voorsprong door op aangeven van Yousef el Baouchi de 0-2 op het scorebord te brengen.

“In de eerste helft hebben we prima gespeeld, na de rust speelden wij JVC Cuijk helemaal weg. Het had net zo goed 0-6 of 0-7 kunnen worden.” OFC kreeg voldoende mogelijkheden, maar het ontbrak vaak aan de juiste afstemming in de buurt van het doel. Een kwartier voor tijd gooide Groen het duel in het slot. De aanvaller kwam goed bij de eerste paal om een voorzet van Derrin Wijdenbosch binnen te lopen. Vlak voor tijd was Groen de aangever op Wijdenbosch voor de 0-4.

Door de overwinning staat OFC nu op een negende plaats. Groen: “Het vertrouwen is groot, dus in de laatste vier wedstrijden willen we nog zoveel mogelijk punten pakken.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Archieffoto boven: Rob Beense