OFC zet tegen De Volewijckers belangrijke stap

OFC heeft in zaterdag 3a belangrijke stappen gezet om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Op Sportpark Buiksloterbanne
versloeg het team van trainer Jan de Haze soepel De Volewijckers: 1-3.

OFC had vorige week in een rechtstreeks duel voor de degradatieplaatsen tegen concurrent VVA/Spartaan een gevoelige 3-4
nederlaag geleden. VVA/Spartaan kwam door deze overwinning met 14 punten gelijk met OFC in de ranglijst. VVA/Spartaan verloor echter zaterdagmiddag thuis met 2-3 van ADO’20, dus pakte OFC met deze winst op De Volewijckers
zijn laatste strohalm. Het heeft weer drie punten voorsprong op VVA/Spartaan. OFC heeft in de laatste wedstrijd tegen HCSC
alles in eigen hand. Met winst of een gelijkspel ontloopt het rechtstreekse degradatie en plaats zich dan voor de nacompetitie
degradatie-promotie.

Het belang was groot voor OFC en vanaf de aftrap was het de bovenliggende partij. Het slecht spelende Volewijckers was een
makkelijke prooi voor het team uit Oostzaan. In de 14e minuut werd de score geopend door Xavier Roof. Een vrije trap krulde de spits schitterend tegen de touwen: 0-1. Twee minuten later scoorden geel-zwart doelpunt nummer twee. Een strakke voorzet vanaf de linkerflank werd verlengd door Rouchan Khairi: 0-2. Volewijckers-doelman Mitchel Vincken (die zijn laatste wedstrijden speelt voor De Volewijckers) hield daarna met enkele reddingen Volewijckers nog enigszins in de wedstrijd.

OFC ging bij het rustsignaal met een heerlijk gevoel aan de thee. Aan de kant bij De Volewijckers leek het na de prima wedstrijd
van vorige week tegen Always Forward aanknopingspunten aanwezig om door te pakken. Maar het jonge team was in de eerste
helft niet alleen in strijd tegen een sterk OFC, maar meer in een gevecht tegen zichzelf.

In het tweede bedrijf toonde de thuisclub iets van goede wil, met aanvallende intenties. Echt gevaar leverde het niet op, en OFC overleefde de tandeloze aanvallen eenvoudig. Het was zelfs na 53 minuten spelen dicht bij zijn derde doelpunt met een knal rakelings langs de paal. Na een uur spelen kwam deze stand toch op het scorebord. Zwak defensiewerk van De Volewijckers werd door uitblinker Rouchan Khairi met een knal in de benedenhoek afgestraft: 0-3. De wedstrijd was daarmee definitief gespeeld, al scoorde Volewijckers in de 75e minuut een goed doelpunt. Jeugdspeler Sora Hernandez schoot de bal rand zestienmetergebied in de benedenhoek: 1-3. Volewijckers kreeg daarna even de geest, en perste er een offensief uit.

OFC moest even een stapje terug, maar de verdediging en de goed spelende doelman Kay Hilverink lieten zich de laatste tien minuten niet verrassen. OFC- trainer De Haze was uiteraard content met deze zege, en verliet het speelveld met een knipoog en de juiste woorden. De conclusie was kort en krachtig: ”We zijn uiterst tevreden”.

Volgende week voor OFC: thuiswedstrijd tegen HCSC alles voor te spelen. De tegenstander uit Den Helder is nog in de race voor een veilige plek als nummer acht, om nacompetitie degradatie-promotie te ontlopen. Op die positie staat nu ADO’20. Die ploeg speelt in de laatste competitiewedstrijd een thuiswedstrijd tegen het uitgebluste Volewijckers. Het is voor Volewijckers – trainer Ale van der Zee te hopen dat hij nog het spreekwoordelijke lekkende dak kan repareren, en met een presentabel elftal de wei in komt. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud