‘Ome’ Nico Boere (Zeeburgia) overleden

Dinsdagmiddag bereikte Zeeburgia het trieste bericht dat ‘Ome’ Nico Boere op 94-jarige leeftijd is overleden. Hij was Lid van Verdienste van de club en liep decennialang rond in Amsterdam-Oost.

‘Ome Nico was zijn hele leven zeer betrokken bij Zeeburgia en heeft de mooie leeftijd bereikt van 94 jaar’, laat de club weten. Zo maakte Boere in 2015 het kampioenschap van Zeeburgia in de tweede klasse nog van dichtbij mee. Op verzoek van de KNVB reikte hij de medailles uit aan de spelers die hij zag opgroeien en groot worden. “Ik heb een hoop kampioenschappen meegemaakt bij de club, dat blijft je altijd bij”, zei hij daar destijds over.

Ome Nico, zoals hij liefkozend werd genoemd, was een vast gezicht bij de Amsterdammers. “Tientallen jaren kwam hij vrijwel dagelijks bij Zeeburgia als trainer en als toeschouwer. De laatste jaren houdt hij het vooral bij een bezoek aan de klaverjasclub. Ome Nico wordt tenslotte ook een jaartje ouder, maar kom niet aan zijn Zeeburgia”, werd er twee jaar geleden over hem geschreven.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)