Ondanks verwoede pogingen blijft AGB steken op 0-0

In en tegen Hillegom ging de wedstrijd van AGB met 3-1 verloren. Deze zondag wilde ploeg van trainer Imdat Ilguy zich revancheren. Promovendus HBC kwam op Sportpark Ookmeer op bezoek. Ondanks verwoede pogingen van de Amsterdammers stond de brilstand na negentig minuten spelen nog op het scorebord.

Bij de wedstrijd tegen Hillegom kreeg spits Edip Bebiroglu al na drie minuten spelen een rode kaart. Door zijn schorsing kon hij niet spelen voor de Amsterdammers, waardoor nieuwkomer Jordan de Jong als spits acteerde. Ten opzichte van het voorgaande seizoen waren er verder nog de nodige wijzigingen, waardoor het typerende spel van AGB nog niet tot wasdom kwam. Gedurende de eerste helft golfde het spel op en neer. HBC hanteerde veel de lange bal, waardoor het leer achter de laatste linie van AGB viel. De Amsterdammers acteerden hier goed op, ook goalie Selahattin Dagasan was proactief neutraliseerde regelmatig het gevaar. AGB kreeg ook de nodige kansen, zoals na een goede actie van Hassan Aanzi. Het werd wel duidelijk dat het nog niet helemaal liep bij AGB, de automatismen waren nog niet volledig ingeslepen. Daarnaast werden de vleugelspelers weinig gebruikt en was er vanuit het middenveld weinig diepgang.

Gedurende de tweede helft begon het bij AGB wel beter te lopen. Spits Jordan de Jong had de bal in het strafschopgebied, maar treuzelde te lang met het maken van een keuze. Hierdoor was de kans verkeken. Het was een typerende actie, want het kwam bij de AGB-spelers deze 45 minuten vaker voor. Adil Amghar el Yettefti werd door Hursut Meric goed diep gestuurd. De aanvoerder hield met een sprintje de bal binnen en gaf een diepe bal op maat. Echter werd Adil Amghar el Yettefti reglementair van de bal gezet. Bij HBC werd er voor elke meter geknokt en werd er veel strijd geleverd. Een minuut na de mogelijkheid van AGB, was het nog een schiettent in het Amsterdamse strafschopgebied. Keeper Dagasan moest handelend optreden om zijn doel schoon te houden. De hardwerkende rechtsback Faouzi Ben Yerrou was dichtbij de openingstreffer, maar zijn voorzet belandde op de lat. Terwijl spits De Jong ook nog een kans kreeg, maar hij zocht de hoek niet. Hierdoor wist keeper Bram Verhage te redden. HBC was ook nog een paar keer gevaarlijk. Aanvaller Arno Dijkstra was dichtbij de 0-1, na een voorzet kon hij de treffer net niet binnen tikken.

Volgende week zondag gaat AGB op bezoek bij SV Hoofddorp. De tegenstander van volgende week heeft deze speelronde met 2-2 gelijkgespeeld tegen Kolping Boys. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Meer foto’s van dit duel bekijken? Bekijk deze hier.