Forse nederlaag tegen 's Gravenzande

Ongediciplineerd De Dijk krijgt lik op stuk

Teuling: “Zo ongedisciplineerd aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen, dat kan echt niet.”

Met een 1-5 thuisnederlaag tegen FC ‘s-Gravenzande kon trainer/coach André Teuling alleen maar ontevreden zijn, maar de trainer van de geplaagde vierde divisionist baalde nog veel meer van de stroeve start.

“We wisten wat we konden verwachten, de gehele week is er goed getraind. Iedereen had het besef dat we deze wedstrijd goed moesten afsluiten. Na het gelijke spel vorige week tegen Feyenoord dacht ik wel dat we vandaag tegen een sterke ploeg konden meten, maar we waren duidelijk niet goed genoeg voorbereid. We staan met de rust met 0-1 achter. De tweede helft loopt ’s Gravenzande simpel weg. Dihaily Darnley redt de ‘eer’ voor ons.

“Maar ons probleem lag grotendeels in de voorbereiding, doordat meerdere spelers te laat waren voor de voorbereiding op deze wedstrijd. Dat mag ons niet overkomen in de vierde divisie. Dat kan echt niet, we spelen niet in de kelderklasse. Ik moet de startende ploeg wel een compliment geven: zonder groots te spelen stond het voor rust slechts 0-1. Al met al heeft het gebeuren een negatieve invloed op de voorbereiding, de eerste en vooral de tweede helft. Ik ben er van overtuigd dat ook de jongens die laat zijn gekomen en later invielen niet met een fijn gevoel hebben gespeeld. Ik wil me overigens niet verschuilen dat we daardoor hebben verloren, maar meehelpen doet het zeker niet. Het is voor niemand goed.”

We zullen de feestdagen even door moeten bijten”, aldus Teuling. ,,We hebben een heel lang jaar, maar dat jaar is nog niet af. We hebben nog wat te bereiken. Ook al eindigen we heel erg vervelend. We zullen ze weer gaan oplappen. We hebben een jong team, ik hoop dat we in mind-set stapjes gaan zetten. Ik doe wat ik kan en ik kan wat ik doe. Ook ik ben niet onfeilbaar, maar als staf doen we optimaal ons ding.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor 21 januari 2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)