Marcel Esajas

Ook een compleet nieuwe zondagselectie voor Blauw-Wit (Beursbengels)

Marcel Esajas is komend seizoen verantwoordelijk voor de zondagselectie van Blauw-Wit. Aanvankelijk wilde Esajas met zijn E2GT Academy een O23-elftal opzetten bij Blauw-Wit en mee gaan doen in de nieuwe competitie van de KNVB. De zaterdag als speeldag kwam echter slecht uit, waarop het team besloot als zondag 1 te gaan fungeren. De huidige zondag 1 van Blauw-Wit wilde een stapje terug doen, waardoor op deze manier dat gat mooi opgevuld kon worden.

Met een piepjong elftal zal Esajas dus aan de slag gaan in de vijfde klasse: “Dat was in eerste instantie een teleurstelling, omdat we hoopten op divisieniveau te gaan spelen. Maar ook in de vijfde klasse valt genoeg te leren voor deze jongens. Wedstrijden in het seniorenvoetbal zijn toch een ander verhaal”, vertelt hij. Bovendien zal het team daarbuiten nog steeds lijken op een divisieteam: “We trainen 4 of 5 keer in de week en hebben vaak doordeweeks nog oefenwedstrijden op het programma staan, tegen topamateurteams of BVO’s.”

Marcel Esajas

De afgelopen seizoenen was hij met zijn acadamy actief bij SDW. Daar kwam de samenwerking tot een einde. Esajas kiest nu dus voor Blauw-Wit: “Michel Galata (penningmeester Blauw-Wit, red.) heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Dankzij hem en Lando Esajas is het balletje gaan rollen. Lando zal als assistent-trainer en teammanager gaan fungeren. Blauw-Wit is bovendien een mooie club vol historie. Zij kennen daar het klappen van de zweep en willen weer terug naar hoe het vroeger was. Bovendien is de club voor de meeste spelers lekker in de buurt.”

In de academy zitten veel spelers die de ambitie hebben om de top van het amateurvoetbal te halen, of betaald voetbal. Geregeld gaan er dan ook spelers uit de academy op stage bij een BVO en sluiten daar na afloop van de stage soms aan. De groep is nog jong, dus Esajas ziet volop mogelijkheden voor de komende jaren: “De jongens willen allemaal heel graag en willen veel leren. Wie weet spelen we over vijf jaar wel in de Hoofdklasse”, besluit hij lachend.

Blauw-Wit (Beursbengels) brengt compleet nieuwe selectie op de been

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)