De Dijk - generiek

Oorwassing De Dijk in koude clash tegen Spijkenisse

Asv De Dijk is zaterdagmiddag hard op zijn (laatste) plek gezet door middenmoter Spijkenisse uit de gelijknamige plaats. Het duel tussen de nummers zestien en elf van de Vierde Divisie eindigde in 1-8 voor de gasten. Bij rust was het 1-5 en keek De Dijk tegen een schier onmogelijke opgave – punten halen – aan.

Trainer/coach Regillio Simons, opvolger van Andre Teuling die in december de deur achter zich dichttrok bij De Dijk, knipperde eens met zijn ogen na een paar minuten. Hij was door het bestuur van De Dijk gevraagd de taak als hoofdtrainer op te pakken tot en met het einde van dit seizoen. De oud-prof, die niet de ambitie heeft om hoofdtrainer te zijn, kwam tijdens zijn voetbalcarrière uit voor Telstar, Fortuna Sittard, NAC, Willem II, Kyoto Purple Sanga, FC Den Haag, TOP Oss en Türkiyemspor. De Amsterdammer is Hoofd Jeugd Opleiding bij De Dijk en zat zaterdag voor het eerst op de koude bank bij de geplaagde hekkensluiter. Hij had zich een beter debuut voorgesteld.

Vanaf de eerste minuut was het Spijkenisse dat de klok sloeg. Het speelde fel en strafte in de derde minuut een persoonlijke fout genadeloos af. Julien Gret had de opening van zijn leven; binnen vijf minuten maakte de aanvaller een loepzuivere hattrick en was het voor De Dijk over en sluiten: 0-3.  De Dijk had in deze eerste fase nauwelijks nog de bal aangeraakt.

Vijf tegengoals binnen vijftien minuten

Het was dezelfde Gret die voor weer een treffer zorgde: 0-4 na acht minuten voetballen. De gevierde man moest zich even in de pupillentijd gewaand hebben. De toeschouwers keken ook met grote ogen naar het schouwspel en wisten niet wat meer verbazing wekte. Het hield niet op, want ook de 0-5 diende zich aan. De ene na de andere persoonlijke fout stapelde zich op bij de Amsterdammers. Het enige verschil was deze keer de doelpuntenmaker. Waar Mika Weerts zijn collega Gret in staat stelde meerdere doelpunten te maken, was hij deze keer zelf de afmaker.

Ere treffer Kwofie

Daarmee was het nog niet over in de eerste helft. Coach Regillio Simons greep tactisch in en deed een aantal omzettingen. De Dijk krijgt in de fase tot rust wat meer controle en speelt naar voren. De Dijk komt na twintig minuten, toen de Spijkenisse storm iets was gaan liggen, tot een doelpoging. Obed Kwofie maakt de 1-5, een mooi afstandsschot van twintig meter. Ook Spijkenisse krijgt nog kansen en mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Met name Gret en Weerts zijn vanuit spelhervattingen enkele keren dichtbij. Verder dan dat laat de ploeg van Simons het niet komen tot de rust.

Meer aandeel

Na rust hoefde Spijkenisse niet meer, waardoor De Dijk verder aandeel kreeg in de wedstrijd. Dihailey Darnley, Amir Riffi en Adam Akhayad kregen mogelijkheden op één of meerder doelpunten. Belhassan maakt evenwel de 1-6 voor de groenen. Bradley Tuinfort deed een duit in het zakje door zowel de 1-7 als de 1-8 binnen te werken. Daarmee kwam de inktzwarte middag op het scorebord voor De Dijk ten einde.

Combinatie functie

Coach Regillio Simons, gecommitteerd Hoofd Jeugd Opleiding en overduidelijk de prioriteiten daar legt bij De Dijk, sprak nuchter over deze eerste wedstrijd na de winterstop: “De start was dramatisch. Punt. Ik ben echter niet teleurgesteld, we moeten realistisch blijven. Het publiek kan en moet niet verwachten dat wij ineens hoge ogen gaan gooien. Ik heb vandaag een aantal lichtpuntjes gezien. We kregen in delen van de wedstrijd wat controle. Na de 1-5 en tot aan twintig minuten voor het einde lieten we soms aardig voetbal zien. We komen nog niet tot heel goede aanvallen. Dat is een volgende stap”.