Oorwassing voor Ouderkerk

Vorig jaar won Ouderkerk nog met 3-0 van Zwaluwen Utrecht 1911, dit jaar waren de rollen omgedraaid: het werd 0-4 voor de Utrechters, die komend seizoen overstappen naar de zaterdag.

De ploeg van Guido Licastro startte nog wel voortvarend en zette de tegenstander regelmatig onder druk. Wat wel opviel was dat in tegenstelling tot vorige week de vleugelaanvallers minder makkelijk werden bereikt. Echt spannend werd het pas aan het slot van de eerste helft, toen de Zwaluwen Utrecht handelend optreden. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Thijs de Dood, die echter miste.

Kort daarna was het de ijverige Mitchel Melissen, die dit keer over links de achterlijn wist te halen. Zijn voorzet had Tijl Terleth echt voor het intikken, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. En zoals zo vaak gebeurt dan valt de goal prompt aan de andere kant. Door balverlies op het middenveld kon de linkervleugelaanvaller van Zwaluwen in stelling worden gebracht en was het voor hem een koud kunstje om dankzij de geboden vrijheid te scoren (0-1). Dat was tevens de ruststand.

Er was nog een helft voor Ouderkerk om wat terug te doen. Thijs Terleth had dat in de 48e minuut al kunnen doen, maar zijn inzet belandde recht in de handen van de keeper. Ouderkerk wilde wel, maar de voorhoede kon deze zondag geen vuist maken. Hoe anders en effectief wist Zwaluwen met de geboden kansen om te gaan. Nadat Thijs de Dood door een ziekenhuisbal in het daaropvolgende duel geblesseerd raakte en in de 63minuut moest uitvallen, was het Zwaluwen Utrecht dat vijf minuten later wél wist te scoren (0-2). De vlag was omhoog, maar de scheidsrechter liet de goal staan. In de 75e minuut werd het 0-3 en wederom door een ziekenhuisbal op het middenveld kwam Zwaluwen in balbezit en kon het de eindscore bepalen op 0-4.

Volgende week heeft Ouderkerk vrij, het duurt dus twee weken voordat de ploeg zich kan revancheren. Dan ontvangt het wederom een Utrechts tegenstander, namelijk PVC.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink