Home / slideshow / Oostermeijer geniet na vertrek bij De Dijk van rustpauze

Oostermeijer geniet na vertrek bij De Dijk van rustpauze

Kees Oostermeijer geniet sinds zijn vertrek bij ASV De Dijk volop van de vrije tijd die hij over heeft. De afgelopen zeven seizoenen stond hij aan het roer van Swift, WV-HEDW en De Dijk, maar missen doet hij het voetbal momenteel nog niet.

“Ik ben met voorbedachte rade gestopt”, legt Oostermeijer uit. “Al in december gaf ik bij De Dijk aan dat ik niet wilde verlengen, omdat ik wat andere dingen wilde doen. Op dit moment sport ik zelf weer wat meer en sta ik langs de kant bij mijn zoon en dochter te kijken. Dat laatste stond jarenlang op een lager pitje, maar kan nu weer meer de boventoon voeren.” De oefenmeester stond sinds 2013 samen met zijn trouwe assistent Vigo Waas aan het roer van drie karakteristieke Amsterdamse voetbalclubs. “Het waren clubs die bij mij pasten. Zo heeft De Dijk een mooie omslag gemaakt naar een leuk elftal met leuke gasten, die in eerste instantie niet voor het geld maar voor het plezier voetballen. Dat geldt ook voor mijn andere voormalige verenigingen. Ik houd mijn oude clubjes nog altijd goed bij, dus in die zin ben ik nog aan het afkicken.”

Met Swift kwam Oostermeijer zeven jaar geleden terecht bij een club die al twee seizoenen in de eerste klasse voetbalde. “Daar hebben we eigenlijk alleen maar gewonnen. We hebben veel periodes gepakt en zijn in het tweede seizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Het enige dat we onszelf mogen verwijten, is dat we in beide jaren geen kampioenschap hebben binnengesleept. Destijds zat Swift al in de omvorming richting het betere voetbal. Maar dan wel zonder de betalingen. Die mentaliteit heeft me altijd wel getrokken.” De trainer stelt dat als een speler wordt betaald, hij niet direct beter kan voetballen. “Je moet zorgen dat je een beter team op het veld hebt staan, waarmee je een tegenstander op basis van het collectief kunt verslaan. We hebben altijd ervoor gezorgd dat de randvoorwaarden goed waren, dat het gezellig was en dat we een elftal op de been brachten dat voor elkaar door het vuur ging.” Oostermeijer maakte vervolgens ook bij WV-HEDW een aantal mooie seizoenen mee. “Hoewel we in het eerste seizoen degradeerden, promoveerden we in het tweede seizoen ook weer net zo makkelijk. In het laatste jaar hebben we een prima vijfde plaats behaald. Het was simpelweg belangrijk om een gedegen eersteklasser te worden, waarna de club de volgende stap kon zetten.”

Die volgende stap maakte Oostermeijer niet meer mee, want hij vertrok samen met Waas richting De Dijk. “Het allerlastigste op dat moment was dat Vigo en ik pas in mei hoorden dat we trainer zouden worden, maar toen moesten we nog jongens voor ons winnen die bij De Dijk wilden voetballen. Dat waren natuurlijk allemaal spelers die veelal nergens aan de bak kwamen. Van deze jongens hebben we toch wel een aardig elftal kunnen maken, met zowel een aantal prachtige prestaties als een paar zeperds. Onze grote kracht was dat het altijd goed bleef binnen ons team, ook als we een tegenslag kregen te verduren.” Momenteel houdt Oostermeijer dus een kleine rustpauze, waarin hij geniet van de vrijheid. De ervaren coach vindt het lastig te zeggen wanneer hij terugkeert. “Dat weet ik niet, daar denk ik niet zo over na. Op dit moment hoeft dat ook niet. Als er iets leuks voorbij komt, dan wil ik het aanhoren. Maar eerlijk gezegd ben ik daar momenteel helemaal niet mee bezig. Ik geniet met volle teugen van de dingen die ik nu doe. Misschien gaat het wel een keer vervelen, maar dat zien we wel in de toekomst.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Send this to a friend