Opluchting voor Ajax Vrouwen na winst op ADO Den Haag

De Ajax Vrouwen hebben de neerwaartse spiraal van drie nederlagen op rij een halt toegeroepen. De ploeg van Benno Nihom won maandagavond op eigen veld met 1-0 van ADO Den Haag, door een doelpunt van international Kika van Es.

Verliespartijen tegen PSV, PEC Zwolle en FC Twente zorgden ervoor dat de regerend landskampioen naar de vijfde plek was gezakt in de Eredivisie. Om niet te ver achterop te raken, moest er gewonnen worden. De Amsterdammers begonnen sterk, zonder echt grote kansen. De harde regen kwam het spel ook niet ten goede. ADO Den Haag was zelf nauwelijks gevaarlijk, op een kopbal van Sharon Kok (redding van Ajax-goalie Lize Kop) na.

Na een uur spelen lukte het Ajax om afstand te nemen van de Hagenezen. Een indraaiende vrije trap van jeugdinternational Lisa Doorn werd ternauwernood gekeerd door ADO-keepster Barbara Lorsheyd. In de rebound werkte Kika van Es alsnog de 1-0 binnen. Vijf minuten voor tijd had Ellen Jansen de beslissende 2-0 op haar schoen, alleen schoot de spits in kansrijke positie recht op Lorsheyd. Ook een afstandsschot van Marthe Munsterman trof geen doel.

De marge bleef minimaal, maar wel voldoende voor de drie punten. Na afloop was er, tijdens het juichen, duidelijk sprake van opluchting. “Ik denk dat we terecht hebben gewonnen en daar ben ik heel blij mee”, zei trainer Benno Nihom tegen het clubkanaal van de Amsterdammers. Door de overwinning is Ajax weer een plek geklommen en staat het nu vierde. Kijk hier voor de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)