Home / Algemeen / Orlando Smeekes belandt via modebeurs bij OFC

Orlando Smeekes belandt via modebeurs bij OFC

Oud-profvoetballer Orlando Smeekes maakte zondag eindelijk zijn debuut voor OFC. In de met 0-7 gewonnen wedstrijd was de 35-jarige vleugelaanvaller één keer trefzeker. Dat debuut kwam iets later dan verwacht, want eigenlijk zou hij vorig jaar al naar Oostzaan komen.

In de zomer van 2016 kwam op een modebeurs in contact met Louis Wijdenbosch, de technische man van OFC. “Hij vroeg wat ik op dat moment deed. Ik was net gestopt bij FC Den Bosch en hij nodigde mij uit een keer mee te trainen bij OFC. Maar na één training dacht ik bij mezelf: ik wil niet meer voetballen.”

Na een jaar zonder voetbal begon het toch weer te kriebelen bij Smeekes. Hij zocht opnieuw contact met Wijdenboisch. “Ik voelde mij afgelopen jaar niet meer fit. Mijn hele leven heb ik profvoetbal gespeeld, dus dit was een hele omschakeling. Drie weken geleden ben ik weer begonnen met trainen bij OFC en dat beviel me goed. We hebben een leuke groep, zowel binnen als buiten het veld. Ik denk dat dit de leukste groep is waar ik ooit mee heb gespeeld.”

De aanvaller bewees direct zijn waarde door tijdens zijn debuut als invaller – Smeekes speelde een kwartier tegen Dongen – meteen te scoren. “We hebben goed gespeeld, ook bij mij ging het prima. Ik genoot vooral van het samenspel van het team. Als wij de eerstvolgende wedstrijden ook weten te winnen, doen we zeker mee voor de titel.”

Het profvoetbal heeft hij inmiddels vaarwel gezegd. Zijn weg leidde hem onder meer langs Telstar, Helmond Sport, Carl Zeiss Jena (Duitsland), Maritzburg United (Zuid-Afrika) en die sloot Smeekes in 2016 af bij FC Den Bosch. “Ik heb altijd gezegd: wanneer iemand sneller is dan ik, moet ik stoppen.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Peter Seijmour