Oscar Wilffert laatste versterking voor OFC

OFC heeft de selectie inmiddels rond en de laatste versterking komt uit het betaalde voetbal. Oscar Wilffert speelde jaren in de jeugdopleiding van FC Volendam en maakte tot afgelopen seizoen deel uit van de selectie van de Eerstedivisionist. Met de club uit Oostzaan wil Wilffert hoge ogen gooien in de Hoofdklasse.

De geboren Zaandammer kwam in contact met OFC nadat zijn contract bij Volendam niet werd verlengd. Wilffert: “Via teamgenoot Mitchel Michaelis raakte ik in gesprek met OFC. Op dat moment was hij nagenoeg zeker van een overgang en hij liet toen ook mijn naam vallen.” Het duurde voor Wilffert wel nog even voordat hij besloot om te gaan voetballen bij OFC. “Ik wilde namelijk graag een clausule in mijn contract, dat ik voor 1 september nog kan vertrekken als er een club uit het betaalde voetbal zich meldt. Dat heeft ongeveer twee weken geduurd, maar mocht er niks voorbij komen, speel ik dit seizoen bij OFC.”

Oscar Wilffert

Bij de club uit Oostzaan komt de linksback veel bekende gezichten tegen. Naast doelman Michaelis maakten ook Carlos Groen en Jessy Kuiper de overstap naar de Hoofdklasser. “Mijn concurrent bij Volendam, Jermano Lo Fo Sang, maakte via OFC de stap naar Volendam en via hem kwam ik wat meer te weten over de club. Ze hebben het de afgelopen jaren zeer goed gedaan en zijn een aantal keer achter elkaar gepromoveerd.” Wilffert verwacht ook dit seizoen veel van zijn nieuwe club. Wilffert: “Ik heb twee trainingen en een oefenwedstrijd meegemaakt en het niveau was er hoog. Ik heb er zeker een positief gevoel aan overgehouden.”

Net als Romano de Jonge, elders op onze website, vindt Wilffert dat OFC mee moet gaan strijden voor het kampioenschap. Daarnaast hoopt de jonge verdediger toch nog de stap te maken naar het betaalde voetbal. Wilffert: “Persoonlijk wil ik gewoon een goed seizoen draaien. Als zowel het team als ik een sterk seizoen door maken, is de kans groter dat ik een stap omhoog kan maken. Verder is het onze doelstelling om de titel te veroveren. Wij hebben de kwaliteit om hoge ogen te gooien in de Hoofdklasse.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)