Oud-profs naar Sportpark Drieburg voor Jeffrey Hubregtse FUN-toernooi

Oud-profvoetballers van AZ, Haarlem, Telstar, Ajax en Volendam komen op Hemelvaartsdag (morgen) naar JOS/Watergraafsmeer voor het eerste Jeffrey Hubregtse FUN-toernooi. Het evenement wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Hubregtse, die in 2013 op 42-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een tragisch ongeval.

Hubregtse kwam onder meer uit voor Ajax, Volendam, Telstar en JOS/Watergraafsmeer, waar hij eind jaren ’90 zijn loopbaan afsloot. “Hij was mijn beste vriend, maar zijn sterfgeval heb ik nooit echt een plekje kunnen geven”, zegt initiator Ron Meijer. De twee speelden samen bij Telstar, liepen stage bij Haarlem en waren een trainersduo bij Voorland. “Dit werd een projectje om hem te eren. Vorig jaar speelde ik een wedstrijd met oud-Telstar en toen viel zijn naam uiteraard. Van daaruit is het begonnen. Naast een toernooi voor hem moet het ook een mooie reüniedag worden.”

Onder meer Radjin de Haan (trainer van Amstelveen), Mitchell Piqué (oud-speler Arsenal), Pascal Heije (oud-Blauw Wit Beursbengels, nu Golden Boys) en Dennis Gentenaar (speelde nog een seizoen bij Ouderkerk) zullen in actie komen. Daarnaast zijn ook Yuri Cornelisse, Kenneth Goudmijn, Nordin Wooter, Brian Tevreden, Michel van Oostrum, Erwin Zoetebier en Jeffrey Kooistra aanwezig. Ook een team van oud-JOS speelt mee.

De inkomsten van het toernooi gaan geheel naar de FUN Foundation, een ANBI-stichting die zich inzet in het straatarme Gambia. Het toernooi begint om 15:00 uur op Sportpark Drieburg. De prijsuitreiking is rond 18:00 uur, daarna begint de lange derde helft. Meijer: “Veel mensen hebben persoonlijk al aangegeven te komen. Ik hoop op een enorme opkomst.”

Foto boven: Mitchell Piqué en Pascal Heije zullen aanwezig zijn namens de Ajax Golden Boys

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!