Golden Boys Ajax willen geld inzamelen voor Gambia

De Golden Boys en de Fun Foundation slaan de komende tijd de armen ineen om geld in te zamelen voor projecten in Gambia. De Golden Boys was een jeugdteam uit het seizoen 1997/98 dat door velen werd gezien als een gouden lichting binnen Ajax. Nu, achttien jaar later, komen de voetballers weer samen voor het goede doel. Het is de bedoeling dat er wedstrijden worden gespeeld om geld bij elkaar te krijgen om verschillende projecten te realiseren zoals het bouwen van een ziekenpost, twee klaslokalen en uiteraard een voetbalveld.

Initiatiefnemer van het project is Pascal Heije, die ook onderdeel uitmaakte van de gouden generatie en in het seizoen 2010/2011 uitkwam voor de zaterdagamateurs van Ajax. “We zijn op dit moment nog opzoek naar tegenstanders, dus als teams interesse hebben kunnen ze zich melden. 16 december komen we voor het eerst samen en kunnen we beginnen met het inplannen van de wedstrijden. We willen proberen om in totaal vijf wedstrijden te spelen, maar dat kunnen er ook meer worden.”

Meerdere spelers die een verleden hebben in het Amsterdamse amateurvoetbal maken onderdeel uit van dit team, zoals Jeroen Verhoeven (De Dijk), Marc Stuut (oud-trainer Diemen en TOG), Bobby Gehring (ex-AFC), Kevin Bobson (Real Sranang) en Mitchell Pique (ex-Arsenal).

Teams die interesse hebben moeten wel van een redelijk niveau zijn; de gouden lichting is het voetballen volgens Heije nog niet verleerd. “Iedereen is op dit moment nog fit. Als ik naar het niveau van Lucky Ajax kijk, denk ik dat wij ook nog voor verassingen kunnen zorgen.”

Voor Heije is het altijd een stille droom geweest om weer met zijn voetbalvrienden op het veld te mogen staan. De reünie wordt nu gecombineerd met geld inzamelen voor het goede doel. “Door de documentaire ‘Alles voor de Bal’ ben ik in contact gekomen met sportjournalist Maarten Bax. Ik verteld hem dat het een droom van mij was om ooit nog een keer met de golden boys op het veld te staan. Hij heeft me doorverwezen naar de Fun Foundation en zo is de bal eigenlijk snel gaan rollen. De Fun Foundation gaat in februari naar Aljamdu toe en we moeten aardig wat geld inzamelen om dit allemaal te kunnen realiseren. Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk een aantal sponsoren vinden die dit project willen steunen.”

Teams die interesse hebben kunnen een mail sturen naar ajax.goldenboys@gmail.com

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!