Home / Algemeen / Oud-trainer DWV Ger van Mourik (85) overleden

Oud-trainer DWV Ger van Mourik (85) overleden

Ger van Mourik is vrijdagochtend op 85-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Ajax was tussen 1974 en 1982 hoofdtrainer van DWV, dat hij vanuit de eerste klasse naar de landelijke amateurtitel leidde.

Van Mourik begon met voetballen bij ASVK, een voorloper met Voorland. Op twaalfjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij tussen 1950 en 1963 in het eerste elftal speelde. Acht seizoenen droeg hij zelfs de aanvoerdersband. De verdediger kwam tot 277 wedstrijden, waarin hij slechts één doelpunt maakte. “Van Mourik was een voorbeeldig sportman. Hij leefde voor het voetbal”, schrijft zijn oude club. “Hij dronk nooit en rookte bijna nooit. Hij vond het belangrijk dat hij er elke zondag stond voor het team, voor de club. Van Mourik noemde zichzelf geen natuurtalent, maar met zijn karakter en leefwijze heeft hij het toch gered. Ger van Mourik was een voorbeeldig prof en een voorbeeld voor vele voetballers.”

Na zijn loopbaan als voetballer bleef Van Mourik, opa van oud-AFC en Abcoude-speler Darren van Mourik, actief in de voetbalwereld. Hij begon in 1969 als hoofdtrainer bij OVVO (ook opgegaan in Voorland). In 1973 vertrok Van Mourik naar DWV, waar hij meerdere successen beleefde. Onder diens leiding werd DWV in 1976 kampioen van de eerste klasse en het jaar daarop zelfs Kampioen van Nederland. Hij bleef tot 1982 bij de club.

“‘Gerrie’ was één van de beste trainers die ik ooit heb gekend. Onder hem hebben we een hele mooie tijd beleefd”, zegt Cor Barbé, die Van Mourik na de gewonnen kampioenswedstrijd in de eerste klasse tegen Zeeburgia op de schouders nam. “Vorig jaar ben ik nog samen met John de Hoog, ook een speler uit die tijd, bij hem langs geweest. Hij was er altijd voor je, nooit rottigheid en erg sympathiek. Geen onvertogen woord over hem. Echt een hele fijne man.”

Foto boven: de kampioenswedstrijd van DWV in de eerste klasse tegen Zeeburgia (1976)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)