Ouderkerk al na 9 minuten klaar met Voorschoten ’97

In het duel met Voorschoten ’97 heeft Ouderkerk een relatief gemakkelijke zege geboekt.

Ouderkerk kwam flitsend uit de startblokken en met vlot lopende combinaties, veel bewegende spelers en een snelle balcirculatie werd Voorschoten min of meer overlopen. Het was in de 6e minuut dat van achteruit Simon van Rens over grote afstand de bal panklaar op het hoofd van Thijs de Dood wist te leggen, die vervolgens met een kopbal de 1-0 liet aantekenen.

In de negende minuut was het opnieuw raak en wist Daan van Unen de bal uit een scrimmage nabij de achterlijn de bal het laatste tikkie te geven. (2-0) Ook in de rest van de eerste helft bleef Ouderkerk dicteren, terwijl Voorschoten er vrij pover uit zag. Tot de rust bleef het 2-0.

Na rust was het anders. Een energiek en feller Voorschoten, dat er kennelijk nog in geloofde en regelmatig ook het initiatief nam, waardoor het wedstrijdbeeld in vergelijking met de eerste helft in feite kantelde en het meer een wedstrijd werd. Ouderkerk moest alert blijven om tegengoals te voorkomen.

Dat lukte en zo bleek achteraf dat al na negen minuten de eindstand op het bord stond. Ouderkerk behaalde de winst overigens wel met slechts tien man, want Roy la Grouw moest tien minuut voor tijd inrukken met twee keer geel.

Ouderkerk doet met de winst goede zaken in de race om plek 2, waarin Roda ’46 de voornaamste concurrent is. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Amsvorde. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)