Ouderkerk brengt Nieuw West United puntverlies toe

Zondag ontving sv Ouderkerk koploper en promovendus Nieuw West United. Een meeslepende wedstrijd in Ouderkerk eindigde uiteindelijk in een 3-2 zege voor de thuisploeg, die daarmee koploper Nieuw West United puntverlies toebracht.

Bekijk alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 3c

Vanaf het eerste fluitsignaal zette de thuisploeg Nieuw West United flink onder druk. De bezoekers hadden moeite om eruit te komen. Al snel kwam Ouderkerk er gevaarlijk uit toen Bryce Day werd bereikt. Eén op één met de keeper wist hij echter niet tot scoren te komen. Toch duurde het nog wel een tijdje voor er goals vielen. In de 34e minuut was het Tom Straver die de aanval inleidde en Daan van Piggelen op rechts bereikte. Die kapte z’n tegenstander uit en uit diens voorzet wist Bart Muns fraai te scoren (1-0). Twee minuten later leek Straver zelf de 2-0 te mogen aantekenen, maar de doelman van Nieuw West United stond opnieuw zijn mannetje.

Een 1-0 stand bij rust dus en ook daarna bleef Ouderkerk druk zetten. Toch wist Nieuw West United na ruim een uur terug in de wedstrijd te komen met een afstandsschot. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen, maar er kwam nog een fascinerende slotfase. Invaller Rocky Nuamah zocht de ruimtes in de verdediging van de bezoekers en wist Mitchel Melissen te bereiken, die maakte er 2-1 van. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-1 via een afstandsschot van Bart Muns. Een eigen doelpunt van Ruben Kalkman maakte het vervolgens nog even spannend. Het was de 3-2, maar tot 3-3 kwam Nieuw West United niet meer.

Ouderkerk bezet nu de vijfde plek. Nieuw West United raakte de koppositie kwijt aan Sporting Martinus en zag ook FC Abcoude passeren. Volgende week volgt de spannende beslissing om de periodetitel. Sporting Martinus en Nieuw West United treffen elkaar, Abcoude gaat op bezoek bij PVC.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink