Ouderkerk buigt achterstand na rust om

In duel met Roda ’46 heeft Ouderkerk zondagmiddag een 3-2 zege geboekt. Het kwam knap terug na een 0-2 achterstand bij rust.

In de eerste vijf minuten kreeg Ouderkerk al twee scoringsmogelijkheden, die echter op niets uitliepen. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. Een vrije trap op rechts aan de rand van de zestien. Doelman Dax de Wit posteerde het muurtje in de korte hoek. De bal verdween echter in de verste hoek door Danny van Barneveld (0-1). Na een klein half uur viel ook de 0-2. Een terugspeelbal van Tim Baas schoot onder de voet van De Wit door. In een uiterste poging alsnog de bal te spelen, maakte hij een overtreding. De penalty werd door Léon van der Plas van Roda feilloos benut, 0-2. Dat was ook de ruststand.

Na de thee was Ouderkerk los en trok het de stand binnen acht minuten gelijk. Direct na de aftrap was het Alvin Esmeli die door een fout van zijn directe tegenstander de bal in de voeten kreeg gespeeld en beheerst de 1-2 liet aantekenen. In de 53e minuut een corner op links van dezelfde Esmeli. Uit de voorzet volgde een doelpoging van Roy La Grouw. De bal uit zijn omhaal werd aanvankelijk nog door de Roda-goalie geblokkeerd, maar voor Thijs de Dood was het daarna een koud kunstje om de terugspringende bal tegen de touwen te jagen. (2-2). Ouderkerk ging op zoek na de voorsprong en die kwam er. Na een pass van Baas kwam de bal bij Charlie den Hertog, die in de loop scoorde en daarmee de winnende goal voor zijn rekening nam.

Zo blijft Ouderkerk de tweede plaats bezitten. Volgende week wacht het een duel met nummer 3 FC Aalsmeer. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer