Ouderkerk doet goede zaken in strijd om nacompetitieticket

De kampioen van Zondag 3d is inmiddels bekend: FC Abcoude pakte afgelopen week de titel. Maar daarachter is het spannend voor de plaatsen in de nacompetitie. Ouderkerk wil daar ook graag aan meedoen en vervolgde de competitie zondag op bezoek bij AFC Quick 1890 in Amersfoort.

Ouderkerk was de bovenliggende partij, maar pas na ruim een half uur betaalde dat zich uit. Zino Voskuilen, dit keer spits, werd op de rechterflank de ruimte ingestuurd. Zijn voorzet (over de grond) werd door Durante Olsman vervolgens verzilverd. Driemaal is scheepsrecht moet die op dat moment hebben gedacht. In de 1e en 35e minuut was hij al eens alleen voor de Amersfoortse goalie verschenen maar beide keren zonder te scoren.

Dat gold ook voor de drie (!) gecrëerde kansen in de 14e minuut, het vlammend schot van Thijs de Dood in de 21e minuut (over) en in de 39e minuut met een voorzet van Pepijn de Koning, die Daan van Unen wist te bereiken. Zijn kopbal miste net doel. Daardoor werd slechts met een voorsprong van 1-0 de thee opgezocht.

Na de thee een iets minder dominerend Ouderkerk, dat z’n handen mocht dichtknijpen, toen goalie Dax de Wit in de 46e minuut de bal uit het niets met een afstandsschot tegen de kruising van paal en lat zag belanden. AFC Quick kwam er in de tweede speelhelft wat meer uit, maar kon niet veel potten breken. Ook omdat hun (snelle) buitenspelers tegen vleugelverdedigers Tim Baas en Pepijn de Koning nagenoeg niets te vertellen hadden.

En omdat AFC Quick regelmatig ten aanval trok, ontstond voor Ouderkerk automatisch ook wat meer speel ruimte. Van Unen zag in de 67e minuut zijn inzet nog net langs de verkeerde kant van de paal gaan. In de 81e minuut had hij wél succes. Opstomend vanaf de middenlijn en oog-in-oog met de Quick-goalie wist hij knap te scoren. (2-0) In de 88e minuut werd het zelfs nog 3-0 door een eigen goal aan de kant van AFC Quick.

Volgende week wacht Roda ’46, ook een belangrijke kanshebber voor de nacompetitie. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)