Ouderkerk gaat met goed gevoel de winterstop in

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kreeg Ouderkerk bezoek van SVH uit Den Haag.

Net als vorige week ging Ouderkerk flitsend van start. Spits Charlie den Hertog was uitgeweken naar rechts en met een prima voorzet wist hij Durante Osman te bereiken. Al koppend, waarbij de bal nog wel licht getoucheerd werd door de SVH-doelman, was de 1-0 een feit. In de 12e minuut een vrije trap even buiten de zestien. Simon van Rens, nota bene één van de centrale verdedigers, was mee opgekomen en werd op de linkerflank bediend. Zijn voorzet was op maat voor Quinten Drupsteen, die knap wist te scoren. (2-0)

Daarna legio kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar telkens net niet of stond Annas El Makkaoui – de doelman van SVH – in de weg. Bijvoorbeeld in de 27e minuut toen Durante oog-in-oog met hem kwam te staan, maar ook in de 41e minuut toen de bal uit een vrije trap van Jim Klein Staarman door de goalie net tot corner kon worden verwerkt. Een goede eerste helft van Ouderkerk, maar de score had net zo goed hoger kunnen uitvallen. Aan de andere kant moest goalie Dax de Wit slechts sporadisch in actie komen en dat ging hem goed af.

Na de thee een iets mindere tweede helft, maar SVH wist daar nauwelijks van te profiteren. Sterker nog: in de 65e minuut een één-tweetje tussen Drupsteen en Den Hertog, waarna laatstgenoemde ook nu weer zijn goaltje meepikte. (3-0) En amper drie minuten later was het de beurt aan Drupsteen zelf. Hem werd door de tegenstander alle gelegenheid gegund om aan te leggen om vervolgens met een prima schuiver in de rechter benedenhoek de 4-0 aan te tekenen. Zijn tweede van de middag.

SVH kon weliswaar niet echt potten breken, maar hun spaarzame uitvallen waren niet geheel van gevaar ontbloot. In de 72e minuut werd de spreekwoordelijke eer voor de Hagenezen gered. (4-1) Dat was ook de eindstand ook al omdat kort daarvoor Roy La Grouw – uit een corner van Durante – leek te gaan scoren door de bal in ene op z’n slof te nemen, maar zag die uiteenspatten op de lat. Het laatste wapenfeit was voor Durante Osman die vlak vóór het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bas de Wit met een afstandsschot de paal trof.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)