Ouderkerk heeft geen kind aan SVH

Voor Ouderkerk stond zondag een bezoek aan SVH in Den Haag op het programma. Gezien de stand op de ranglijst (SVH staat elfde) mocht dat geen probleem zijn en dat werd het ook niet: 1-4.

Met name de eerste helft zag het spel van Ouderkerk er gedisciplineerd en verzorgd uit. De bezoekers domineerden op alle fronten en met name Thijs de Dood viel op door regelmatig met een aantal prima passes de voorste linie aan het werk te zetten. Hij was het ook die in het eerste kwart een foute pass van SVH wist te onderscheppen en op links de snelle Durante Olsman aan het werkzette en uit diens voorzet leek de bal voorlangs en achter te gaan. Niet dus, want Quinten Drupsteen was er als de kippen bij om de bal toch nog tussen de palen te werken (1-0).

De Dood was in de 21e minuut opnieuw betrokken bij een doelpunt. Rechtsback Pepijn de Koning was mee opgekomen en uit diens voorzet belandde de bal op het hoofd van De Dood. Met zijn kopbal bereikte hij spits Daan van Unen, die het laatste tikje gaf, zodat hij ook nu weer zijn goaltje wist mee te pikken. Hij lijkt daar intussen een abonnement op te hebben. 2-0 was ook de ruststand.

Na de thee over het geheel genomen een iets ander spelbeeld. De ruimtes tussen de linies werden wat groter, zodat het leek alsof SVH iets meer in te brengen had. Maar het bleef vrij pover wat de Hagenezen lieten zien.

In feite werd in de 47e minuut de wedstrijd door Olsman al definitief in het slot gegooid. Na zijn eerdere assist nam hij nu zelf de 3-0 voor zijn rekening. Nadat Van Unen in de 49e met een kopbal uit een voorzet van onze rechtervleugelaanvaller Roemer Bouwman nog de lat had getoucheerd, was in de 65e minuut voor Bouwman een belangrijke rol weggelegd. Door goed doorzetten op rechts wist hij de bal te veroveren en deze vervolgens prima af te leveren bij Drupsteen en dat betekende diens tweede doelpunt van de middag (0-4). Dat het in de 85e minuut toch nog 4-1 werd uit een vrije trap was slordig en volstrekt onnodig en alleen van belang voor de statistiek. De buit was binnen.

Met in de reguliere competitie nog twee wedstrijden te gaan lijkt Ouderkerk af te stevenen op één van de drie periodetitels. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink