Ouderkerk toont karakter, maar JOGA Fortius bekert verder

In de laatste wedstrijd van de groepsfase troffen JOGA Fortius en Ouderkerk elkaar. JOGA Fortius kwam 3 keer op voorsprong, maar Ouderkerk toonde karakter en kwam 3 keer terug. De 3-3 was echter voldoende voor JOGA Fortius om verder te bekeren.

Het spelpeil in de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Zeker van Ouderkerkse zijde had het beter gekund. Het flitsende combinatiespel uit de eerdere bekerwedstrijden ontbrak. Men had moeite elkaar te vinden. Men stond vaak (te) ver uit elkaar waardoor het speelveld vrij groot was. Fortius stelde daar een aantal snelle uitbraken tegenover. Het wachten was op een doelpunt en die viel in de 19 e minuut. Jesse de Wit, die dit keer onder de lat stond, had het nakijken (1-0). Overigens deed De Wit het zeer verdienstelijk en wist met een aantal knappe reddingen erger voor Ouderkerk te voorkomen.

In de 43 le minuut viel de gelijkmaker. Rocky Nuamah zette goed door en kon slechts middels een overtreding worden gestopt. Uit de vrije trap wist Tom Straver met een kopbal te scoren (1-1).

Na de thee was Ouderkerk sterker, maar zoals gezegd kwam JOGA Fortius opnieuw op voorsprong. Een werkelijk prachtige aanval van Fortius, zoals een warm mes door een pakje boter snijdt (2- 1). Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een pegel van Rocky werd door de Fortius-goalie gepareerd, maar de terugspringende bal werd keurig door Friso Kaashoek tot doelpunt verheven (2-2). Binnen no time stond ook de 3-2 op het scorebord. Ouderkerk toonde echter opnieuw karakter en het was in de 69e minuut dat uit een voorzet van Tom Straver Jay Day de bal in één keer op z’n pantoffel nam (3-3). Ouderkerk zette vervolgens vol op de aanval in, met als gevolg dat aan de andere kant af en toe gaten vielen. Maar de voorwaartsen van Fortius wisten er geen raad meer mee. Zo ook niet aan Ouderkerkse zijde Bart Muns en invaller Daan van Piggelen. Hun doelpogingen leverden niets op. Fortius bekert verder dankzij een beter doelsaldo.

Bron: Rob van ‘t Veer