Ouderkerk komt knap terug na 0-3 acherstand

Wanneer je in de 47e minuut tegen een 0-3 achterstand aankijkt en er toch nog een gelijkspel weet uit te slepen, dan toon je karakter. Dat deed Ouderkerk tegen Vreeswijk.

De dag stond in Ouderkerk in het teken van steun aan Oekraïne. Er was een mooi programma met onder andere een loterij, muziek en een BBQ. Maar er werd uiteraard ook gevoetbald, Vreeswijk kwam op bezoek.

Ouderkerk was voetballend de bovenliggende partij, maar keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Na een klein half uur werd het ook 0-2. Na een overtreding nota bene op de rand van de zestien van de tegenpartij kreeg Vreeswijk een vrije trap. De vrije trap werd snel genomen, Ouderkerk stond te slapen en Dax de Wit stond te ver voor zijn doel om een goal te voorkomen. 0-2 was ook de ruststand, ondanks dat Ouderkerk met een kopbal van Tim Baas nog dichtbij was geweest.

Na de thee werd het geheel onnodig ook nog eens 0-3. Maar Ouderkerk bleef erin geloven en had geluk dat had een penalty kreeg voor een handsbal die geen handsbal was. Mitchel Melissen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen (1-3). Ook daarna had Ouderkerk het betere van het spel en werd in de 58e minuut na een voorzet Desley Douglas de bal binnen gelopen door Daan van Unen (2-3). Het mooiste doelpunt moest toen nog komen. Dat viel in de 67e minuut. Met een vlijmscherpe pass van Ruben Kalkman werd invaller Roemer Bouwman in stelling gebracht en die wist uiterst behendig te scoren. Een prima goal en de 3-3 was een feit. En dat bleef het tot het laatste fluitsingnaal van scheidsrechter Terband.

Volgende week gaat Ouderkerk op bezoek bij JOGA Fortius in Amsterdam. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink